Samsun Il Müftülüğü, Sosyal Medya Hesaplarında Yayınlamak...

Samsun Il Müftülüğü, Sosyal Medya Hesaplarında Yayınlamak üzere, "sanaldan Hakikate Bir Yol" Isimli Proje Hazırladı.

samsun il müftülüğü, sosyal medya hesaplarında yayınlamak üzere, "sanaldan hakikate bir yol" isimli proje hazırladı.

21 Ocak 2021 - 19:05

Samsun İl Müftülüğü; vaaz, irşat, manevi danışmanlık ve rehberlik gibi hizmetlerine pandemi döneminde dijital platformalar üzerinden aralıksız devam ediyor.

İl Müftülüğü, sosyal medya hesaplarında yayınlanmak üzere "Sanaldan Hakikate Bir Yol" isimli bir program hazırladı.

Program için İl Müftülüğünde özel bir stüdyo hazırlandığını belirten Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, projeye dair detayları Diyanet Haber'e anlattı:

"Toplumu din konusunda aydınlatmak ve toplumun manevi duygularını güçlü tutmak, merkezde Diyanet işleri Başkanlığı, taşrada il ve ilçe müftülükleri olarak bizlerin temel görevidir. Son dönemde gerek medya ve kitle iletişim araçlarının insan hayatındaki yerinin değişmesi ve artık hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelişi, gerekse ülkemizde salgın sonrası oluşan koşullarda bu amaca yönelik yüz yüze etkinliklerin istenen ölçüde gerçekleştirilemeyerek, eğitim ve din hizmeti faaliyetinin çevrimiçi programlarla gerçekleştirilmeye başlanması, yeni ihtiyaçların ortaya çıktığını göstermiştir. Oluşan bu tabloda yürütülen din hizmeti ve eğitimi faaliyetleri ile manevi destek hizmetlerini internet üzerinden sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla yapmayı ve bu şekilde toplumun farklı kesimlerine ulaşmayı hedefledik ve bu yönde planlamalar yaptık. Bu planlamaları çatısı altında toplayan bir projeyle hizmetimizi bundan sonra çeşitlendirerek sürdüreceğiz." 

Vatandaşlara daha kolay ulaşılmasının amaçlandığı "Sanaldan Hakikate Bir Yol" projesi ile aile, gençlik ve engellilere yönelik çeşitli içeriklerin hazırlanacağını vurgulayan Müftü Çakır, şöyle devam etti:

"Proje ile haftanın bir veya iki günü akşam saatlerinde Facebook hesabımızdan canlı yayın programlarımız oluyor. Bu canlı yayın programlarımıza devam edeceğiz. Haftanın belirlenen günlerinde yayınlanmak üzere öncelikle kısa vaaz videoları hazırlarken yine söyleşi tarzında; 'İnsana Dair' adıyla hazırladığımız bir söyleşi programımız olacak ve haftanın bir günü videolar şeklinde yayınlayacağız. Bu programda insana dair her şeyi bizim bakış açımızdan konuşacağız. 'Bir Soru, Bir Fetva' adıyla kısa fetva videoları hazırlıyoruz. Müftülüğümüze halkımızdan çok sık gelen soruları Başkanlığımız fetvalarıyla cevaplıyoruz ve bu cevapları kısa video formatıyla halkımıza ulaştıracağız. Öte yandan hazırladığımız görsel metin tasarımlarıyla günlük paylaşımlar yaparak halkımızla her an iletişim halinde olmaya, onlara manevi destek sunmaya devam edeceğiz."

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...