Siirt Müftüsü Altıok’tan Birlik çağrısı

siirt müftüsü altıok’tan birlik çağrısı

17 Aralık 2018 - 19:11

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, ‘’İslam dininin kardeşliği, Sevgiyi, Hoşgörüyü, yardımlaşmayı, kaynaşmayı ve ümmet olmayı, bölünmeden, dil, ırk,renk ve bölge  farklılıklarını, ayrıştırmayı değil de, daha çok güçlü olmak için kenetlenmeyi vesilesi kılmıştır.’’dedi.

Siirt İl Müftülüğü tarafından Merkez Evren Mahallesinde bulunan Toki Hacı Refik Kızılay Camiinde okunan Mevlid-i Şerif ve Hatim dualarından oluşan bir proğram düzenlendi.

Mevlid ve Hatim Proğramına Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok,  Camiye devam eden çok sayıda genç öğrenci, Mahalle sakinleri, Din görevlileri katıldı. Okunan mevlid-i Şerife eşlik eden öğrenciler renkli görüntüler oluştururken, daha sonra okunan hatimlerin duasını Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok yaptı.

Duanın ardından gençlere seslenen Siirt Müftüsü Ahmet Altıok şunları söyledi:

‘’İslam öncesi cahiliye döneminin sıradan insanlar olan kişiler, Peygamber efendimizin rehberliğinde İslam’la şereflendirildiklerinde dünyanın en kaliteli, en merhametli, en sevecen kişiler Ashab-ı Kiram olmuşlardır. İslam ordusunda, Bilal-i Habeşler, Suheyb-i Rumiler ve Selman-i Farisiler vardı. Evrensel olan İslam tüm insanlığı kurtarmak için gelmiştir. İslam kardeşliği, Sevgiyi, Hoşgörüyü, yardımlaşmayı, kaynaşmayı ve ümmet olmayı, bölünmeden, dil, ırk, renk ve bölge farklılıklarını, ayrıştırmayı değil de, daha çok güçlü olmak için kenetlenmenin vesilesi kılmıştır.’ ’dedi.

Bizlerde dolayısıyla Ülkemizi ve Türkiye’de yaşayan herkesi, Türk, Kürt, Arap ve diğer ırkları ayrıştırırsak, İslam dininin ruhundan, Kur’an-ın ve Hz. Peygamberimizin yolundan sapmış oluruz.’’ diye konuştu.

Müftü Altıok Toki Hacı Refik Kızılay Caminde düzenlenen Mevlid ve Hatim Programın sonunda konuşmasını şöyle tamamladı:

Düzenlenen programın özellikle Allah’ın rızasına, Efendimizin hoşnutluğuna her birimizin affına, ülkemizin birlik ve beraberliğinin temennisine vesile olmasını diliyorum. Sözlerimi Yunus Emre’nin sözleriyle bitiriyorum; ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz” diye konuştu.

Müftü Altıok, proğrama katılanlara Hz.peygamberimiz ve Gençlik kitabını hediye etti. Proğram il Müftülüğümüzün ikramı ile tamamlandı.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı