Siirt’te çevreme Duyarlıyım,  Değerlerime Sahip çıkıyorum

Siirt'te çevreme Duyarlıyım,  Değerlerime Sahip çıkıyorum

çevreme duyarlıyım,  değerlerime sahip çıkıyorum

30 Mayıs 2022 - 19:10

 

Siirt’te "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi çerçevesinde kültür şenlikleri düzenlendi.

Diyanet İşleri Baskanligi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından ortak yürütülen projenin kültür şenliğine  Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve kurum amirleri katıldı.

Diyanet Gençlik İl Koordinatörlüğünün tertip ettiği kültür şenliği Siirt'in tarihi mimari Anadolu Selçuklu mimarisi Ulu Cami'nde minare gölgesinde çeşitli aktiviteler ve ikramlarla gerçekleştirildi.

Öğrencilerin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan  “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Siirt Valisi/ Belediye Başkanı V. Osman Hacıbektaşoğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Deniz Edip, Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, Kurum müdürleri öğrenci ile Kur’an kursu öğrencilerin katıldığı programda öğrencilerle sohbet eden Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu, Siirt’in tarihi ve kültürel eserleri hakkında bilgi verdi ve onlardan bu eserlere sahip çıkmalarını istedi.

Programda Siirt Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu proje hakkında bilgi verirken, Ulu camii Din  görevlisi Nezir Obut caminin tarihçesini anlattı. Obut,  ‘‘Siirt İl Merkezinde bulunan ve Selçuklu eseri olan Tarihi Ulu Cami, kapı girişinde yer alan Kitabede; Hicri 523-Miladi 1129 yılında, Selçuklu hükümdarlarından olan ve Kabri Ulu Camide bulunan El-Mücahid ishak Hz. tarafından bu binanın (Tecdidi) yaptırıldığı belirtilmektedir. Caminin kesin yapım yılı bilinmemektedir. Tarihi caminin 893 Yıldan beri ibadete açık olduğunu söyledi.

Programın sonunda Ensar Camii İmam-Hatibi Ramazan Toprak Kur’an okudu, Çocuklarla ilahiler seslendirdi.

Programın ardından Ulu Cami avlusunda öğrencilere keşkek ve şerbet ikram edildi ve resim sergisi gezildi


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı