Siirt’te Ensar Camii Hamiyet Merkezi Yetim çocuklarını ...

Siirt'te Ensar Camii Hamiyet Merkezi Yetim çocuklarını  Ağırladı

ensar camii hamiyet merkezi yetim çocuklarını  ağırladı

06 Şubat 2022 - 19:18

ENSAR CAMİİ HAMİYET MERKEZİ YETİM ÇOCUKLARINI  AĞIRLADI

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet yapan ve içinde yetim çocukların olduğu Hamiyet Merkezi yetim çocukları anneleriyle birlikte Ensar Camiinde ağırlanarak Cami çocuk buluşması gerçekleştirildi.

Ensar Camiinde düzenlenen programa, Siirt Belediye Başkan Danışmanı M.Şefik Erdem, Siirt Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, Belediye Kültür İşleri Müdürü @Murat özekinci  ve diğer yetkililer katıldı .

Cami imam-Hatibi Mehmet Ramazan Toprak’ın Kuranı Kerim Tilaveti ve okuduğu ilahilerin ardından bir konuşma yapan Belediye başkan Danışmanı M. Şefik Erden ” Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu ve buna benzer buluşmalarda biz çok değer verdiğimiz ve bizim için çok kıymetli olan sevgili çocuklarımızla bir araya geliyoruz. Onların bakışları gözlerindeki sevgi ve tebessümleri bizleri mutlu ediyor. Onların mutluluğu içinde var gücümüzle çalışıyoruz. Bugünde Ensar camiinde çok kıymetli müftümüz ve hocalarımız ile birlikte güzel dualarla ve güzel vakit geçireceğiz.” Dedi.

Programda konuşan İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu,

Bütün varlıklara şefkat ve merhametle muamele etmeyi bir ibadet olarak telakki eden yüce dinimiz, toplumsal duyarlılığın bir gereği olarak özellikle yetimlere ilgi-alaka ve şefkat gösterilmesi ve haklarının korunması konusu üzerinde önemle durmuştur. Yetim çocukların problemleriyle ilgilenmek birey ve toplum olarak hepimizin görevidir. Bu yavrularımıza karşı sorumluluklarımız vardır. Sorumluluklarımızın bilincinde olmalı ve bu konuda duyarlı davranmalıyız" dedi.

Gençlerin bir toplumun geleceği olduğunu ve toplum için gençliğin önemli olduğunu ifade eden Müftü Kapıcıoğlu , "Gençlik bizim için çok önemlidir. Nasıl aileler çocuklarının üzerine titriyorsa, bir toplumda gençleri üzerine titrer. Onları korur, onların iyi ve kaliteli insanlar olabilmesi için bütün varını-yokunu ortaya koyar. Bu açıdan gençler bizim için önemlidir. " dedi.

Müftü kapıcıoğlu konuşmasında; bedenin gıdasının yiyecek, aklın gıdasının  bilgi, ruhun gıdasının da  ibadet olduğunu örneklerle anlattı.

Daha sonra çocuklara Siirt belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunulurken, Siirt Müftülüsü Vehap Kapıcıoğlu da Diyanet Çocuk Dergisi ve Cim Dergisini hediye etti. Dergiler 12 ay boyunca 50 yetim çocuğa ücretsiz hediye edilecektir.

Program dua ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...