Siirt’te ‘‘feyiz Ve Bereket Dolu Ayların Ilki Başlıyor’’

Siirt'te ‘‘feyiz Ve Bereket Dolu Ayların Ilki Başlıyor’’

‘‘feyiz ve bereket dolu ayların ilki başlıyor’’

06 Mart 2019 - 19:11

Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, üç aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Sevgili Peygamberimizin:" Allah'ım bizim için Recep ve Şaban aylarını mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." Diye dua ettiği, yılın manevi açıdan feyizli ve bereketli üç ayların ilki olan Recep ayına ve bu aylardaki Kandillerden ilki olan Reğaib Kandiline 07 Mart 2019 Perşembe günü kavuşmuş olacağız.

İdrak edeceğimiz Reğaib Kandili münasebetiyle, geride kalan ömrümüzü nasıl değerlendirmemiz gerektiğini gözden geçirmeli, içten ve samimi bir şekilde günah ve hatalarımıza tövbe edilmeli, fakir ve yoksullara yardım edilmeli ve akraba ziyaretleri yapılmalıdır. Eş ve dostlar aranarak tebrik edilmeli ve hatırları sorulmalıdır. Bu geceye ciddi bir ilgi ve rağbet gösterilmelidir. Bu mübarek ay ve gecelerin, başta ülkemiz olmak üzere, tüm İslam ülkelerine, insanlığın her türlü sıkıntı ve afetlerden kurtulmasına, özellikle birlik ve kardeşlik duygusunun yerleşmesine, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesine ve ümmet için sevindirici gelişmelere vesile olması için içten dua etmeliyiz.

Bu vesile ile İlimiz Müftülüğünce 07  Mart 20156 Perşembeyi Cumaya bağlayan gece A.Hakim Sancak Çarşı Camii'nde yatsı namazından sonra Mevlid-i Şerif, vaaz ve hatim duasından oluşan bir program düzenlenecektir.

Bütün Müslümanlar davetlidir.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret