Siirt’te “gençlerimiz ümidimiz Ve Geleceğimizdir”

Siirt'te “gençlerimiz ümidimiz Ve Geleceğimizdir”

“gençlerimiz ümidimiz ve geleceğimizdir”

28 Kasım 2021 - 19:10

 

Siirt İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Gençlerimiz ile sabah namazı buluşmaları" Merkez Ensar Camiinde başladı.

Cemaatle kılınan sabah namazının ardından il Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, gençlere ve cami cemaatine hitap etti.

Korona virüs salgını sonrası sabah namazı buluşmalarının yeniden başladığını hatırlatan Kapıcıoğlu, "Sabah namazı buluşmalarımıza pandemi nedeniyle ara vermiştik. Ama inşallah bundan sonra Bu namaza devam edeceğiz. Namazı kıldıktan Kur’an-ı Kerim tilaveti, İlahi ve tesbihatın ardından dini sohbetlerimiz olacak." dedi.

 

Sabah namazı Buluşmasına katılan gençlere teşekkür eden Müftü Kapıcıoğlu, "Genç olup da namaz kılmak, uykunun tatlı zamanında kalkıp namaza gelmek çok anlamlı ve çok güzel bir davranış. Gençleri dinleyelim,  tanıyalım ve eğitebilelim.’’  sabah namazı buluşmasına katılan gençlere ve cemaate teşekkür ediyorum “diyerek; Sohbetini Fatih Sultan Mehmet Han’ın gençlerle ilgili sözü ve batıda her geçen gün yalnızlaşan insanlıkla ilgili örneklerle tamamladı.

’’Fatih sultan Han namazlarda saflarınızın arasında gençler yoksa geleceğiniz yoktur. Gençleri her zaman iyi ve doğru yönlendirerek, Ülkemize ve milletimize faydalı bireyler yetiştirmeliyiz. Bunun için her zaman onları dinlemeli ve fikirlerini almalıyız.

Ayrıca ;Abd de 85 yaşında bir beyefendi evinden çıkıp 2 km yürüyor sonra intihar ediyor gendeki kâğıtta: yolda biri bana tebessüm etseydi intihar etmiyecektim.  Sözü ile karşılıklı iletişim ve tebessümün ne kadar önemli olduğu ortaya çıkarken; Alemlere rahmet iki cihan serveri Efendimiz (sav) bize sadakayı çok vermemizi telkin etmektedir. "Verecek bir şeyimiz yok Ya Rasülallah" diyenlere de "İnsanlara tebessüm etmeniz de bir sadakadır" buyurmuşlardır. ... Herkese güler yüzle davranmayı sadaka vermiş gibi sevapla mükafatlandırıyor.

 

Bir başka konuda  Batıdan örnek veren Müftü Kapıcıoğlu;  ‘’bir psikiyatrisi hastası gecenin  03:00 ve yetkilileri arıyor intihar edeceğim’’  Bir  saat  onu ikna etmek için çaba gösteriliyor  ve onu intihar etmekten vaz geçiyorlar.  Psikiyatri hastası karşımdaki insanların sözlerinin etkisinden intihar etmekten  vaz geçmedim. Bu saatte beni dinleyen biri varsa yaşamaya değer cevabını iletiyor. ‘’ Örneklerden İletişimin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.’’şeklinde konuştu.

 

İl Müftü Yardımcısı Fevzettin Sözmez tarafından Yapılan dua sonrası program sona erdi.

Sabah namazı programında namaz sonrası vatandaşlara sıcak çorba ikramı yapıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...