Siirt’te Minik öğrencilere Plaket Ve Madalya

Siirt'te Minik öğrencilere Plaket Ve Madalya

minik öğrencilere plaket ve madalya

05 Şubat 2020 - 19:11

Siirt’te İl Müftülüğünce yarıyıl tatilinde başlatılan "Camiye Koşuyoruz, Namazla Buluşuyoruz" projesi tamamlandı. Ensar Camiinde Namaza devam eden öğrencilere İsimlerinin üzerinde yer aldığı plaket ve Madalya ile ödüllendirildi.

 

Projeye katılan çok sayıda öğrenci ödüllendirildi. Ensar Camiinde yapılan törende 47 öğrenci ödüllendirildi. Törene Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, bazı vatandaşlar ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, yaptığı konuşmada camilerin ve cemaatla namaz kalmanın önemine değinerek, camilerin çocuklarla daha da güzelleştiğini belirtti. Çocuklara namaz kılmayı ömür boyu terk etmemelerini isteyerek camide namaz kılmanın 27 kat daha çok sevaba sahip olduğunu söyledi.

Müftü Altıok konuşmasını şöyle tamamladı:

Sizler önce Allah-ü Teâlâ’nın sonra anne-babalarınızın bizlere birer emanetisiniz. Siz genç nesiller olarak bizlerin gözbebeğisiniz ve bu ülkenin geleceğisiniz. Bu yüzden dininizi ve kültürünüzü çok iyi öğrenmelisiniz. Yarıyıl tatili süresince Başkanlığımızca hazırlanan “Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz” projesinin temsilcileri sizlersiniz. Vakit namazlarında camiye koşarak cami cemaatine katıldınız. Din görevlilerimize ezberlerinizi okudunuz ve Peygamberimizin hayatı ile ilgili bilgiler aldınız. Sizler tatilinizden fedakârlık ederek Allah’ a, Peygamber’e, camiye koştunuz sizleri tebrik ediyorum. Rabbim hem bu dünyada hem de ahiret te sizleri mükâfatlandırsın.” dedi

 

Cami imam hatib-i Mehmet Ramazan Mehmet Ramazan Toprak ise, tatil boyunca namaz kokan çocuklara hoş görülü davranan cemaate ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile Müftüsüne teşekkür ederek, katkıda bulunanlara hayır dualarda bulundu.

 

Törende daha sonra 47 öğrenciye ödülleri verildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...