Siirt’te Müftü Altıok Gençlere Hitap Etti:

Siirt'te Müftü Altıok Gençlere Hitap Etti:

müftü altıok gençlere hitap etti:

04 Mart 2019 - 19:11

Siirt İl Müftülüğü’ne bağlı Diyanet Gençlik İl Koordinatörlüğü ile Camii’Ul Ensar Gençlik Kolları tarafından Ensar camiinde "Büyük Gençlik Buluşması" proğramı tertip edildi.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması ve cami ortamına alıştırılması amacıyla Ensar Camii'nde düzenlenen programa çok sayıda Üniversite öğrencisi, mahalle gençleri ve vatandaşlar katıldı. Din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim ve ilahilerini dinleyen gençlere ayrıca çiğköfte  ikramı da yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duadan sonra sözü alan Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, bu programı tertip eden Din görevlilerimiz Ramazan Toprak ve Mehmet Nafih Baydarman ve teşrif eden gençlere teşekkür ederek bu buluşmaların, hem kendileri için ve hem de gençler için taşıdığı büyük öneme değindikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

Gençler! Sizler, geleceğimizin teminatısınız. Camiler, büyüklerin olduğu kadar sizlerin de mekânıdır. Buralarda hem güzel arkadaşlar edineceksiniz hem de dinî ve ahlakî bilgilere sahip olacaksınız. Camilerde hayatla iç içe olup kendinizi hayata hazırlayacaksınız. Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem), bir hadis-i şerifinde, hiçbir gölgenin bulunmadığı bir gün olan kıyamet gününde, arşın gölgesinde gölgelenecek olan yedi kısım insandan bahseder. Bunların arasında; camilere gelip giden, kalbi ve gönlü camilere bağlı, namazını güzelce kılan ve aynı zamanda camilerde ahlak eğitimi, Kur’an-ı Kerim eğitimi alan ve buralarda büyüyen gençleri sayar Peygamberimiz. Sizler, inşallah bu vasıftaki gençlerden olacaksınız. Camilere devam ettiğiniz zaman dışarıdaki bin bir türlü kötülükten uzak olursunuz. Yine sizi kendilerine bağımlı hale getiren bilgisayar, cep telefonu vb. oyunlarından uzak kalırsınız. Onlar, çoğu zaman sizlere zarar veriyor. Başkalarıyla irtibat kurmanıza engel olup a-sosyal hale gelmenize neden olabiliyor.” Dedi.

Müftü Altıok konuşmasının son bölümünde;

"Vatan, devlet, millet ve bayrağımızın birliği bizim için hasıldır.  Nifak tohumu ekmek isteyen iç ve dış mihraklara karşı hepimiz uyanık olmalıyız. Bize gelecek vadeden imanlı ve şuurlu bir gençlik oluşturmaya çalışıyoruz. Butür programlarımız devam edecektir."

"Gençlerimiz bizim geleceğimiz ve aydınlığımızdır"

Diyanet İşleri Başkanlığının "Cami ve Gençlik" projesiyle hayata geçirdiği camide buluşma etkinliklerine özellikle gençlerden büyük bir katılım olduğuna dikkat çeken Cami İmam Hatibi Ramazan Toprak da kentte yaşayan tüm gençleri camilerle buluşmaya davet etti.

Dışarıdaki kötü ortamlar yerine camide yüzlerce gençle beraber sıcak bir ortamda buluştuklarını belirten Toprak, "Gençlerin burada olmalarından dolayı çok mutluyuz çünkü gençlerimiz bizim geleceğimiz ve aydınlığımızdır. Gençler, bizim yanımızda oldukça biz, daha hayırlı hizmetler yaparız. Peygamber Efendimiz (sav), İslamiyet'i yaymaya başladığı zaman onun yanında ilk gençler durdu. Bunun için gençler bizim için çok önemli." ifadelerini kullandı.

Siirt Diyanet Gençlik İl Koordinatörü Mehmet Nafih Baydarman'ın teşekkür konuşmasının ardından program, Cami İmam-Hatibi Mehmet Ramazan Toprak, Abdullah İlçin ve İsa Utlu hocaların Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve ilahi dinletisi ile devam etti. Programın sonunda gençlere ciğ köfte ikram edildi.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret