Siirt’te Müftü Kapıcıoğlu:‘‘üç Aylar Bereketli Maneviyat...

Siirt'te Müftü Kapıcıoğlu:‘‘üç Aylar Bereketli Maneviyat Mevsimidir’’

müftü kapıcıoğlu:‘‘üç aylar bereketli maneviyat mevsimidir’’

12 Şubat 2021 - 19:10

13  Şubat 2021  Cumartesi  günü başlayacak olan Üç Aylar münasebetiyle İl  Müftümüz Vehap Kapıcıoğlu mesaj yayınladı. İl  Müftümüz mesajında şunları söyledi:

İslam dünyasında her yıl manevi bir iklimin hüküm sürdüğü ve ramazan bayramıyla sona eren üç aylar, Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunmaktadır. Üç ayların faziletine dair Hz. Peygamber’den nakledilen rivayetlerin yanı sıra dini kültürde mübarek sayılıp kutlanan Regaib, Mi’rac, Berat ve Kadir gecelerinin bu aylarda yer alması üç aylara ayrı bir önem verilmesine, ibadet, dua, zikir ve hayırlı işlere daha fazla meşgul olunarak dini duyarlılığın daha yoğun olarak yaşanmasına zemin hazırlanmıştır.

Üç ayların ilki olan Recep ayı girdiğinde Peygamber Efendimiz (s.a.s), ‘’Allah’ım!Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.’’diye dua ve yakarışta bulunmuştur.

Bu vesileyle Üç ayları tebrik eder, halkımıza devletimize ve tüm İslam alemine hayırlar ve bereketler getirmesini yüce Allah’tan temenni ve niyaz ederim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...
Diyarbakir'da Il Müftüsü Celal Büyük, Bayram Namazını Ulu Camiinde Kılarak Cemaatle Bir Araya Geldi.
Diyarbakir'da Il Müftüsü Celal Büyük, Bayram Namazını Ulu...