Siirt’te şehit Hafız Mursi Için Eller Duaya Kalktı

siirt’te şehit hafız mursi için eller duaya kalktı

18 Haziran 2019 - 19:11

Mahkeme salonunda şehit olan Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Siirt’te gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak tarihte yerini alan Muhammed Mursi, dün mahkemede hâkimden söz istediği sırada baygınlık geçirerek hayatını kaybetti. Diyanet İşleri Başkanlığılığı tarafından tüm canilerde öğle namazından sonra, 68 yaşında hayatını kaybeden Mursi'nin vefatı nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu Siirt’te de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Öğlen namazı sonrası Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camiinde İl Müftüsü Ahmet Altıok tarafından kıldırılan namaza, STK Temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, namaz öncesi yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin İslam şehidi olduğunu belirterek, "Mursi hafız devlet başkanıydı. 7 dil bilmekteydi çok kültürlü bilgili takvalı devlet adamıydı. Diyordu ki, 'çocuklarımız bizim için onlar adamdı diyecekler.' Evet adam gibi dik durdu. Rabbimiz onu Peygamber Efendimize komşu eylesin." dedi.

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok konuşmasını, hayatını Mısır zindanlarında işkencelerle geçiren Muhammed Mursi'nin şu sözleri ile sonlandırdı:

"Hapse atıldığı zaman halkına şu mesajı vermiştir: 'Mısır'ın özgür halkına benden selam söyleyin. Onlara deyin ki, kardeşiniz Mursi, sonuna kadar direnecek ve dinini dünyasına satmayacak.'

Allah ondan razı olsun, ona rahmet eylesin. Rabbim bu güzel seçkin şehidlerin davasından bizleri ayırmasın." Şeklinde Konuştu.

Gıyabi Cenaze Namazı Siirt Müftüsü Muhammed Özdemir’in duası ile tamamlandı.

Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi