Siirt’te Zekat Ile Gönül Köprüleri Kurulur

Siirt'te Zekat Ile Gönül Köprüleri Kurulur

zekat ile gönül köprüleri kurulur

04 Mart 2022 - 20:54

Zekat İle Gönül Köprüleri Kurulur

Siirt Müftülüğü Din Görevlileri İle Zekat Bilgilendirme Toplantısında Bir Araya Geldi.

Siirt Müftülüğü din görevlilerine yönelik“2022 Yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı” Siirt öğretmen evi toplantı salonunda düzenlendi. Toplantıda konuşan Polat, ‘’Zekat  ibadeti  sayesinde zengin ile fakir arasında sevgi bağı oluşur, gönül köprüleri kurulur’’dedi.

2022 Yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı’na konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Sinan Polat katılırken, İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu , İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri de toplantıda hazır bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliği ile sürdürülen zekat hizmetlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen toplantı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Toplantı, TDV’nin yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri ve zekat sinevizyonu katılımcılarla beraber izlendi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Başkanlık Vaizi Sinan Polat, konuşmasında zekatı hem dini hem de sosyo-ekonomik açılarından anlatırken şu değerlendirmelerde bulundu; “Zekatın farz bir ibadet olması yanında sosyal ve ekonomik fonksiyonları da vardır. Zekat ibadeti sayesinde zengin ile fakir arasında sevgi bağı oluşur, gönül köprüleri kurulur. Peygamber efendimiz (s.a.s) “Zekat İslam'ın köprüsüdür.” hadisi de bir yönüyle buna işaret eder.” dedi.

Kur’an-ı Kerimin zekat konusunu anlatan ayetlerden bahsederek peygamberimizin hadisi Şerifi “Veren Elin allan elden daha hayırlı olduğunu” ifade ederek konuşmalarını sürdürdü

TDV’nin faaliyetlerini istatistiki olarak sunumunda anlatarak yapılan çalışmaların ne kadar önemli olduğunu açıklayan Polat, din görevlilerine ve Kur’an kursu öğreticilerine zekat konusunda halkı bilgilendirmek için çok iş düştüğünü belirterek konuşmasını tamamladı

Program hediye takdimi ile tamamlandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...