Sinop’ta Doç. Dr. Hayrettin öztürk "vefa; Rabbimize...

Sinop'ta Doç. Dr. Hayrettin öztürk "vefa; Rabbimize Verdiğimiz Sözleri Hatırlayarak O Sözümüzde Sebat Etmemizdir." Dedi.

doç. dr. hayrettin öztürk "vefa; rabbimize verdiğimiz sözleri hatırlayarak o sözümüzde sebat etmemizdir." dedi.

22 Ekim 2021 - 00:05

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Sinop İl Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans düzenlendi.

Sinop Kültür Merkezinde düzenlen konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konferansa katılanlara “Hoş geldiniz safalar getirdiniz!” diyen Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney sözlerine şöyle devam etti: “Görev yaptığımız her yerde ettiğimiz davetlere bizi kırmadan davetimize icap eden Doç. Dr. Hayrettin Öztürk hocamıza hoş geldiniz diyor ve davetimize icabet ettiği için de çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Vefa; Rabbimize verdiğimiz sözleri hatırlayarak o sözümüzde sebat etmemizdir.” diyen  19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrettin Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “Bütün Peygamberlere baktığımız zaman onların hepsinin ana görevlerinin tebliğ görevi olduğunu görürüz. Bizlerinde iyi bir tebliğci olabilmemiz için öncelikle anlatacaklarımızı kendi hayatlarımızda yaşayarak örnek olmak ve sabır sebat içerisinde insanların Din-i Mübin’i İslam’ı daha iyi anlamaları yaşamaları için çalışıp gayret edeceğiz. Bıkmadan usanmadan vazifemizi hakkıyla yapmaya gayret edeceğiz ki Allah’ımıza vermiş olduğumuz sözü yerine getirmiş olmalıyız. İslam dininin güzelliklerini insanların kalplerine hâl ve kâl bütünlüğü ile yerleştirebiliriz. Peygamber Efendimiz bunu sahabe efendilerimize öyle bir işlemiştir ki; Sahabe-i Kiram Efendilerimiz İslam’ı tebliğ için doğup büyüdükleri yerleri bırakarak dünyanın dört bir tarafına İslam’ı tebliği için gitmişlerdi. Hz. Ömer  (r.a.) kendi döneminde diliyle ve eliyle dokunmadığı kimse kalmamış o insanların gönüllerini ve kalplerini öyle bir imar etmiş ki şehit düştüğünde gözyaşı dökmeyen kimse yoktur.” dedi.

Doç Dr. Hayrettin Öztürk’e Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney’in Sinop’a özgü kotra hediye etmesinin akabinde program sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri