Sinop’ta Il Müftü Yardımcısı Salman Görevine Başladı

Sinop'ta Il Müftü Yardımcısı Salman Görevine Başladı

il müftü yardımcısı salman görevine başladı

20 Kasım 2020 - 00:05

Ordu ili Aybastı İlçe Müftüsü iken, Sinop İl Müftü Yardımcılığına atanan Abdullah Salman görevine başladı.

 Sinop İl Müftü Yardımcılığı görevine atanan Abdullah Salman 08.06.1975 tarihinde Ordu’nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. İlk orta ve lise tahsilini Fatsa’da tamamladı.

1999 yılında Bursa İlâhiyat Fakültesinde başarılı öğrencilik hayatından sonra bir süre sivil olarak özel şirketlerde yöneticilik yaptı.

2004 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam Hatip olarak göreve başladı. Ordu’nun değişik ilçelerinde İmam Hatiplik yaptı.

2013 yılında Trabzon Dînî Yüksek İhtisastan mezun oldu. Dört seneyi aşkın Ordu Cezaevinde Cezaevi vaizliği görevini îfâ ederken başkanlığın açmış olduğu ilçe müftülüğü sınavını kazandı.

30.11.2017 Tarihinde Adıyaman/Gerger ilçe müftüsü olarak atandı.

16.01.2020-19.10.2020  Tarihleri arasında  Aybastı İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.

02.11.2020 Tarihinde Sinop İl Müftü yardımcılığı görevine atandı.

Şuan Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde, “İslam Ceza Hukukunda Suçun İspatında Kriminolojinin Yeri” adlı doktora yazım çalışması devam etmektedir.Yayınlanmış eserleri 2012 “Diyanet Sınavlarına Yönelik Soru Bankası”, 2016 “MBSTS Konu Anlatımlı Soru Bankası” ve bazı DHBT kitaplarının hazırlanmasında Editörlük yaptı.Yaklaşık dört yıldır devam eden ve basım aşamasına gelen dört ciltlik kaynak eser “Kapsamlı Kaynaklı ve Güncel Vaaz” tamamlandı. Türkiyede ilk defa"Kaynaklı Kapsamlı ve Güncel Arapça- Türkçe Vaazlar" eseri ile  birlikte GYS (Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği) adlı kitabı da bulunmaktadır. Ayrıca proje yazarlığı ve danışmanlığı yapmaktadır.

Sinop İl Müftü Yardımcılığı görevine atanan Abdullah Salman evli ve 3 çocuk babasıdır. Orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı