Sinop’ta Il Müftüsü çelik,engelli Vatandaşlarla Iftarda...

Sinop'ta Il Müftüsü çelik,engelli Vatandaşlarla Iftarda Buluştu

il müftüsü çelik,engelli vatandaşlarla iftarda buluştu

26 Mayıs 2019 - 12:46

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Sinop il Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi ,engelli vatandaşlar ve aileleri ile iftar programında buluştu.

Program İftardan önce Kur’an-ı Kerim tilavetinin akabinde İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in yapmış olduğu dua ile devam etti.

İftar yemeğinde engelli vatandaşlar ve aileleleri ile yakından ilgilenerek sohbet eden İl Müftüsü Çelik iftar programı davetine icabet ettikleri için katılımcılara ayrı ayrı teşekkür etti. İftar programında konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi. “Bu iftar programında sizlerle beraber olmaktan gurur ve mutluluk duymaktayım. Hiç bir zaman unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız.başımıza geecek bir olay sonucu engelli kalabiliriz. Bu şekilde düşünerek onların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapmalıyız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürüttüğü “Engelsiz Cami” projelerinin uygulandığı camilerimizin sayılarının artırılması ve engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde ibadetlerini yapabilmelerini sağlamak için çalışmalarımız devam etmektedir. Engellilik hali zihinlerde olmasın yeterki bedenimizde bulunan engellilik hali bir şekilde aşılıyor. Lakin Zihinlerde engelli olan insanların o engelini aşmak ise fevkalade zor ve hatta imkansız gibi bir şeydir. Bu iftar davetimize katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim”dedi.

İftar programının akabinde yapılan yemek duası ile program sona erdi. Programa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür yardımcısı Harun köksalan, Sinop il Müftülüğü Engelli Koordinotörü Nevzat Arslan, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret