Sinop’ta Osman Egin Kur’an Kursu öğrencileri Ile Buluştu

Sinop'ta Osman Egin Kur’an Kursu öğrencileri Ile Buluştu

osman egin kur’an kursu öğrencileri ile buluştu

02 Mart 2019 - 00:06

Sinop il Müftülüğü ’nün davetlisi olarak Sinop’a gelen Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin Sinop Gençlik Merkezi Salonunda Kur’an kursu Öğrencileri ile buluştu.

Program Hasibe Hatun Erkek Yatılı Kur’an Kursu öğrencisi Oğuzhan Çavdar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl genelindeki  yatılı Kur’an kurslarından gelen öğrencilere “hoş geldiniz” diyen Sinop il müftüsü Ali hayri Çelik sözlerine şöyle devam etti. “Rasülüllah (sav) Bir hadis-i şeriflerinde “Sizin en hayırlsı Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretenlerinizdir” buyurarak Hayırlı kimselerden olabilmenin Kur’an-ı kerim’i öğrenmek ve ahkamı ile amel etmekte olduğun bildirmektedir”dedi.

Akabinde Kur’an Kursu Öğrencilerine nasıl hafızlık yapılması grekiyor ve hafızlık yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği konuları üzerinde duran Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim merkezi Müdürü Osman Egin sözlerine şöyle devam etti “Kur’an-ı kerim’i ezberlemeye başlamadan evvel niyyetlerimizi tashih etmemiz gerekmektedir. Cenab-ı hak Kur’an-ı Hakim’inde “Ona ancak Ona ancak temizlenenler dokunabilir”(Vakıa 79) buyurmaktadır. Bu sadece maddi temizlikdeğil manevi temizlikte bunun içinde münderiçtir. Niyyetlerimizin sağlam olması yapacağımız hafızlığı dünyalık tedariki için değil Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak için yapmalıyız ki, ezberlerken rahat bir şekilde ezberleme kolaylığını ihsan etsin. Sizler hayatınızın en güzel işiyle meşgulsünüz Kur’an-ı Kerim’i ezberliyorsunuz. Onu ezberledikten sonra arapça ilmini de öğrenirseniz Kur’an-ı kerim’de Cenab-ı hakk’ın bizlere ne emirler buyurduğunu daha iyi anlayarak O’nun rızasına uygun bir biçimde hareket etmemiz için büyük bir kolaylık sağlar.” Dedi.

Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü osman Egin’in konuşmasını müteakip program sona erdi.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret