Sinop’ta Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu Tanıtım...

Sinop'ta Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı Yapıldı.

vekalet yoluyla kurban organizasyonu tanıtım toplantısı yapıldı.

11 Temmuz 2019 - 00:05

Diyanet işleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile “Kurbanını Paylaş Kardeşinle yakınlaş” sloganı çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında organize ettiği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonunun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Sinop İl geneli Din Görevlilerinin katılımları ile Sinop Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen toplantı Kefevi Camii Müezzin kayyımı Mustafa Kuş’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı kerim tilavetinin akabinde toplantıya katılan görevlilere “Hoş geldiniz” diyen İl Müftüsü Çelik Sözlerine şöyle devam etti. “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakıf’ının 1993 yılından beri devam ettiği vekalet yoluyla kurban organizasyonu bu yılda “Kurbanını Paylaş Kardeşinle yakınlaş” sloganı ile başlamış bulunmaktadır. Sadece fakirlere et ulaştırmak değil görevimiz; kapalı kapıları açmak, kilitli kalpleri fethetmek, yaraları sarmak ve İslam'ın kardeşliğini yüreklere taşımaktır görevimiz. O yüzden bizler kilitli kalpleri fetih edebilmek, yaralı kalplere bir nebze de olsun merhem olabilmek ve islam kardeşliğini pekiştirmek için var gücümüzle gayret etmemiz gerekmektedir. 2018 yılında ilimizden vekalet yoluyla kurban bağışı bir önceki yıla nispeten %79 luk bir artış ile 1188 adet olmuştur. Bu seneki hedefimiz ise 2000 bağışa ulaşmaktır.” Dedi.

Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu tanıtım toplantısı için görevlendirilen Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Recep Sönmez Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu tanıtımı ile ilgili sunum yaptıktan sonra sözlerine şöyle devam etti. “Rasülullah (sav)Efendimiz bir hadis-i Şeriflerinde “Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona Zulmetmez, yalnız bırakmaz. Kim kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah’ta onun ihtiyacını giderir.” Buyurmaktadır. Bizlerde açlık sefalet içerisinde yaşama mücadelesi veren, zulüm altında inleyen kardeşlerimizin yüzlerini bir nebze güldürmek için Diyanet İşleri Başkanlığı dünyanın 143 ülkesi 436 bölgesinde insanlara vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonunu düzenlemektedir. Kesim ve dağıtım yerlerini rastgele değil ülkenin ekonomik ve sosyal durumu, Afet, kıtlık, kuraklık, iç savaş gibi olumsuz şartlar göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. Kurban etlerinin dağıtım işleminden önce dağıtım yapılacak yerler belirlenerek oradaki insanlara dağıtım yapılmaktadır. Geçmiş senelerde et dağıtımında kendisine et verilen toplulukların İslamiyet’i seçerek Müslüman olmaları defaten şahit olunan olaylardır. Rasülüllah (sav) Efendimiz ’in “Hayra delalet eden hayrı yapan kişi gibidir” buyurduğu üzere bizlerde kurbanlarımızla oradaki kardeşlerimiz ile yakınlaşmış, diğer insanlarla da kardeşlik bağı kurmuş oluyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu seneki 500 bin vekalet yoluyla kurban bağışı hedeflenmektedir. Bu hedeflere sizlerin gayretleri ve çalışmaları neticesinde ulaşacağız” dedi..Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in Diyanet İşleri başkanlığı Müşaviri Recep Sönmez’e Sinop’a özgü kotra hediyesinin akabinde toplantı sona erdi.

Vekalet yoluyla kurban organizasyonu tanıtım toplantısına Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Recep Sönmez,İlçe Müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri