Sivas’de Müftü Akkuş, Doğanşar Ilçe Müftülüğünü Ziyaret...

Sivas'de Müftü Akkuş, Doğanşar Ilçe Müftülüğünü Ziyaret Etti.

müftü akkuş, doğanşar ilçe müftülüğünü ziyaret etti.

02 Kasım 2018 - 20:14 - Güncelleme: 02 Kasım 2018 - 20:32

İl Müftüsü Yusuf Akkuş Doğanşar İlçe Müftülüğünü ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında İlçe Müftüsü Recep Eren’den bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında ilk olarak din görevlileriyle bir araya Müftü Yusuf Akkuş, burada yaptığı konuşmada din görevliliğinin toplumundaki yerinden bahsederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Değerli arkadaşlar sizlere çok büyük görevler düşüyor, bizim gayretimiz ve çabamız olmazsa toplumda olumsuz durumlar ortaya çıkar. Biz din görevliliğini vazife edindik ve bizler normal bir memur gibi değiliz, dağların ve taşların yüklenemediği görevi üzerimize aldık  ve bunu vazife edindik.”

Din görevlisi caminin değil, bulunduğunun mahallenin ve köyün imamıdır diyen Müftü Akkuş, “Bizler namaz kıldırmanın dışında ne yapmalıyız bunları düşünüp projeler ortaya çıkarmalıyız. Bu işi dert edinmemiz lazım. Bu konuda dertlenmeyen görevlimiz başarı sağlayamaz. Allah’ın bize verdiği imkânları çok iyi değerlendirmeliyiz. Cami dışı hizmetlerimizi arttırmalıyız. Sadece caminin değil, bulunduğumuz mahallenin veya köyün imamı olmalıyız. Günümüzde insan çalan, altın ve gümüş çalandan daha fazla, insanların kalplerine dokunmamız gerekiyor bu nedenle çok çalışmalıyız” dedi.

Müftü Akkuş daha sonra İlçe Müftülüğü Gençlik Merkezini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında gençlik koordinatörlerinden bilgi aldı.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri