Sivas Halkı 15 Temmuz’da 101 Yıl önceki Ruhu Ortaya Koydu

Sivas Halkı 15 Temmuz'da 101 Yıl önceki Ruhu Ortaya Koydu

sivas halkı 15 temmuz'da 101 yıl önceki ruhu ortaya koydu

17 Temmuz 2020 - 00:10

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı, Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde gerçekleştirildi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Kur’an-Kerim tilavetinin ardından  İl Müftüsü Yusuf Akkuş'un duası ile başladı.

Ellerinde Türk bayrakları ile program alanını dolduran vatandaşlar, gencinden yaşlısına coşku dolu tezahüratlarda bulunup, renkli görüntülere sahne oldu. Halkın birlik, beraberlik ve milli dayanışmasının bir arada olduğu gecede Sivaslılar, 100 yıl önceki kongre ruhunu yaşattı.

15 Temmuz'da halkımızın akıllara kazınan şanlı direnişini gösteren video gösteriminin ardından bir konuşma yapan Valimiz Salih Ayhan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi karşısında aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin gösterdiği onurlu duruşun, demokrasi zaferinin dördüncü yıl dönümünde olduğumuzu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti, Bizim Namusumuzdur, Onurumuzdur

“Anadolu coğrafyası, bizim bin yıllık vatanımız ve biz bu topraklarda nice destanlar yazdık.” diyen Vali Ayhan, “Bu topraklar üzerinde kurduğumuz son devlet Türkiye Cumhuriyeti, bizim namusumuzdur, onurumuzdur. Kimse bizim bu değerlerimize el uzatamaz, göz koyamaz. Tarih boyunca nice ihaneti; feraset, cesaret ve fedakârlığı ile aşan milletimiz, siyasi tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri olan FETÖ’nün yaşattığı bu günü de unutmayacak, unutturmayacaktır. 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım’ı, 16 yaşındaki Engin Tilbaç’ı, 38 yaşındaki komiser Zeynep Sağır’ı, 63 yaşındaki Ümit Güder’i, Münir Murat Ertekin’i unutmayacağız. Darbecilerin başındaki haini, gözünü kırpmadan vuran Ömer Halisdemir’i, darbecilerle son nefesine kadar çarpışan Albay Sait Ertürk’ü unutmayacağız. Her yaştan, her meslekten çoğunun selaları son nefeslerini vermeden önce okunan 251 şehidimizin hiçbirini unutmayacağız. 15 Temmuz ihaneti ve milletimizin bu ihanete verdiği cevap bizim için nesilden nesle aktarılması gereken kutlu bir emanettir. Bu emanete sahip çıkmak ise hepimizin boynunun borcudur. ” dedi.

Sivas Halkının Tepkisi 15 Temmuz Destanı’nın Sembolü Olmuştur

Sivas halkının 15 Temmuz da onurlu bir duruş sergilediğini vurgulayan Vali Salih Ayhan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz gecesi demokrasi adına yaptığı çağrının ardından kahraman Sivas halkının o gece meydanda görünen fotoğrafı, 15 Temmuz Destanı’nın sembolü olmuştur. Bu millete, onun bütün değerleriyle birlikte sembolü olan bayrağına düşmanlık edenler, bin yıl boyunca her zaman hak ettikleri cevabı aldılar, bundan sonra da almaya devam edeceklerdir. Bu milletin peygamber ocağı olarak nitelendirdiği şanlı ordumuza sızarak, milletin silahını millete çevirerek bir intikam peşinde koşanlara yıllar önce rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun söylediği gibi "Ordu gözbebeğimizdir ancak namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam." diyerek bir cevap verilmiştir. FETÖ terör örgütünün ele başı, uzun yıllar sureti haktan gözüküp himmet adı altında Hakka, hakikate ve millete hizmet görüntüsü altında masum çehreler altında gizlenmiş, sahte tevazu, yumuşak söz, gözyaşı, bazı nasihatlerle milletimizi Allah, Peygamber ve onun sahabesiyle aldatmıştır. Milletimizi hayra hizmet ve insanlara yardım görüntüsüyle aldatıp şer güçlere hizmet için büyük imkânlar ve servetler toplamıştır” şeklinde konuştu.

FETÖ Tarzı Yapılara Karşı Uyanık Olalım

Gençlere de seslenen Vali Ayhan, “15 Temmuz'da yaşadığımız acı tecrübeyi bir daha yaşamamak için dinimizi, dilimizi, ırkımızı, yaratılıştan gelen zenginliklerimizi ve sizlerin imkân ve değerlerini istismar edebilecek FETÖ tarzı yapılara karşı uyanık olalım. Teknolojinin esiri olmayan, terör örgütlerinin tuzağına düşmeyen akıllı ve bilinçli evlatlarımızın, sportif, sosyal ve akademik başarıları ile yarınlarımızı daha da güçlü kılmalarını bekliyor, FETÖ ve FETÖ benzeri terör örgütlerinin tuzağına düşmemelerini istiyoruz. Devletimiz her imkânı ile vatandaşlarımızın yanındadır. Bu ülke “Bu millete diz çöktüremeyeceksiniz.” diyen liderler yetiştirdiği müddetçe zulme karşı bir ümit kapısı olmaya devam edecektir. Bu nedenle Türkiye’nin 2023 hedefleri sadece bizim değil, tüm coğrafyamızın ve mazlumların, kurtuluşumuzun anahtarıdır. Bizler de Cumhurbaşkanımızın riyasetinde bu kutsal davaya hizmet etmeye var gücümüzle devam edeceğiz. Şimdi çalışma zamanı, çalışacağız, çok çalışacağız. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız. Bununla kalmayacak, 2053, 2071 vizyonlarımızı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Kararlı ve Dik Duruşlarıyla Tarih Yazdılar

Şehitlerimizin ve gazilerimizin, 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdıklarını anımsatan Vali Salih Ayhan, “Hiç şüphesiz şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz'un yıl dönümünde vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle, yaralarını bir istiklal madalyası gibi şerefle taşıyan gazilerimizi her daim minnet ve şükranla anıyoruz. Verilen onurlu mücadeleden dolayı bir kez daha aziz milletimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Rabbim onları şefkatiyle, merhametiyle kuşatsın, Peygamber Efendimize komşu eylesin. Böyle aziz, emin, yiğidin harman olduğu, sazın ve sözün şehrine hizmet etmeyi bana nasip eden Rabbime şükürler olsun. Allah bizlere bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun. Allah’a emanet olun.” diye konuştu.

Vali Ayhan’ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da LED ekrandan canlı yayınla, 80 ilde olduğu gibi ilimizde de ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

80 il ile birlikte ilimizde de gerçekleşen Sancak koşusunda Sivas’taki 25 milli sporcu birbirlerine bayrak teslimi yapıp son olarak Vali Salih Ayhan’a bayrağımızı takdim ettiler. Gençlik Merkezi gönüllüleri de şehitlerimizin fotoğraflarının yer aldığı dövizleri taşıdılar.

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece ülkemizdeki 90 bin camiden olduğu gibi ilimizde de verilen sela ile programlar son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri