Sivas’ta “2021 Yılı Kurban Organizasyonu” Bilgilendirme...

Sivas'ta “2021 Yılı Kurban Organizasyonu” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

“2021 yılı kurban organizasyonu” bilgilendirme toplantısı yapıldı

01 Temmuz 2021 - 00:10

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla Sivas İl Müftülüğü Toplantı Salonunda ilçe müftüleri ve vaizlere yönelik toplantı düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkan Vekili Ahmet Sünetci, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde “2021 Yılı Kurban Organizasyonu” kapsamında yapılacak faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Başkan Vekili  Sünetci yaptığı tanıtım konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  “ Diyanet İşleri Başkanlığı yediden yetmişe hayatın hemen her aşamasında milletimizin hizmetinde olan bir kurumdur. Diyanet Vakfımız ile birlikte yeryüzünde iyiliğin hakim olması için gayret göstermektedir. Milletimizin inancını gereği gibi yaşayabilmesi, maneviyatını güçlü tutabilmesi için çaba sarf etmektedir. Vekâletle kurban organizasyonu da bu bakımdan önemli bir organizasyondur. 1993 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde vekâletle kurban organizasyonu düzenlenmektedir. Aziz milletimizin Vakfımıza emanet ettiği kurban hisseleri 2 binlerden  550 binlere ulaşmış bulunuyor. Zira insanımız Başkanlığımıza ve Diyanet Vakfımıza, dolayısıyla bizlere güveniyor. Bizlere düşen milletimizin bu güvenini pekiştirmek ve daha da ileri noktalara taşımak için sadece din-i mubin-i İslam'a hizmet bilinci ile samimiyetle çalışıp çabalamaktır. Vakfımız aracılığı ile dünyanın dört bir yanına iyilik taşıyoruz. Milletimizin yardımlarını ulaştırıyoruz. Bunun karşılığında milletimize mazlum ve muhtaç kardeşlerimizin dualarını getiriyoruz. Duadan başka onlardan hiçbir şey beklemiyoruz, talep etmiyoruz. Bizler milletimizin kurban bağışlarını yeryüzündeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken aslında onlara ümidi, kardeşliği, bir olma bilincini götürüyoruz. Onlarla birlikte mazimizi hatırlıyor, istikbale dair güzellikler tasavvur ediyoruz. Dolayısıyla bir hisse kurban eti maksat et olmaktan öte nice derin anlamlarla nice hikmetli mesajlarla yüklü bir iyilik takdimidir.”dedi.

Toplantıda, her yıl ilimizde sürdürülen vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgi vererek değerlendirmelerde bulunan  İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise katılımlarından  ve gerçekleştirdiği sunumdan dolayı Sünetci’ye de teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...
Bitlis'de Il Müftülüğümüzde Salavatlar Eşliğinde Bayramlaşma Merasimi Düzenlendi
Bitlis'de Il Müftülüğümüzde Salavatlar Eşliğinde Bayramlaşma...