Sivas’ta 2022’nin üçüncü Dönem Hafızları Belgelerini Aldı

Sivas'ta 2022'nin üçüncü Dönem Hafızları Belgelerini Aldı

2022'nin üçüncü dönem hafızları belgelerini aldı

11 Kasım 2022 - 00:10

Sivas İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 38 öğrenciye belgeleri takdim edildi.


Sivas İl Müftülüğü bünyesinde hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2022 Yılı 3.Dönem Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan hafızlar için "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

 

Müftülük Toplantı Salonunda düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Vekili Ünal Tan, “Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek Allah’ın rızasını kazanmak ve ahirette sevap elde etmek için yapılan bir ibadettir.Kur’an-ı Kerim’i hıfz etmek, onu öğrenmek, öğretmek, anlamak ve yaşamak, Kur’an’a karşı yapılabilecek en güzel vazifelerdendir. Rasulullah (S.A.V)‎ bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Kim Kur’an okur, öğrenir ve onunla amel ederse, kıyamet gününde anne ve babasına nurdan bir taç giydirilir. Onun ışığı güneşin ışığı gibidir. Onun anne-babasına iki elbise giydirilir ki, dünya malı onunla boy ölçüşemez. Onlar, ‘Hangi amelimizin karşılığında bunlar bize giydirildi?’ diye sorarlar. ‘Çocuğunuzun Kur’an’ın hükümlerini tutması sebebiyle’ diye cevap verilir.”buyurmuşlardır. Hafız olmak kolay değil ama muhafaza etmek daha da zor. Hafızlığınızı unutmama adına bundan sonra Kur’an’a daha çok zaman ayırmanız ve Kur’an-ı daha çok okumanız gerekiyor." dedi.


Programda hafızların yetişmesinde katkısı olan velilere ve hocalarına teşekkür eden Müftü Yardımcısı Muttalip Karataş ise konuşmasında "Kur’an kursu öğreticilerimize ve maddi manevi destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarı sağlayarak belge almaya hak kazanan öğrencilerimizi de ayrıca tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...