Sivas’ta Abdurrauf Efendi Külliyesi Inşaatı Yardımlarla Hızla...

Sivas'ta Abdurrauf Efendi Külliyesi Inşaatı Yardımlarla Hızla Yükseliyor

abdurrauf efendi külliyesi inşaatı yardımlarla hızla yükseliyor

27 Kasım 2020 - 00:10

Sivas İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sivas Şubesi işbirliği ile yaptırılan Müftü Abdurrauf Efendi Hafızlık Erkek Yatılı Kur’an Kursu ve Külliyesi inşaatı hayır sahiplerinin de katkılarıyla hızla yükselmeye devam ediyor.

Kısa süre önce Valimiz Sayın Salih Ayhan, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sayın İsmet Yılmaz, Sivas Belediye Başkanı Sayın Hilmi Bilgin, il protokolü ve hayırsever vatandaşlarımızın da katılımı ile İlimiz Merkez Kılavuz mahallesinde temeli atılan Hafızlık Kur’an Kursu ve Külliyesi inşaatı hayırsever vatandaşlarımızın da yardımlarıyla kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

İlimize kazandırılacak olan Müftü Abdurrauf Efendi Hafızlık Erkek Yatılı Kur’an Kursu ve Külliyesinde hafızlık eğitiminin yanı sıra hafız öğrencilerin akademik eğitimlerini devam ettirmeleri amaçlanıyor.  

5650 m2 alan üzerine 5 kat olarak yapılacak Kur’an kursu binasının içerisinde, 41 adet oda tipi yatakhane,  eğitim ve konferans salonları, sosyal kullanım ve ders çalışma alanları ile tamamlandıktan sonra hafız öğrencilere hizmet sunacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...