Sivas’ta Adrb Tarafından "boşanma Süreci Ve Sonrası Aile...

Sivas'ta Adrb Tarafından "boşanma Süreci Ve Sonrası Aile Eğitimi" Semineri Düzenlendi

adrb tarafından "boşanma süreci ve sonrası aile eğitimi" semineri düzenlendi

11 Ekim 2021 - 00:10

Sivas İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Birimi (ADRB) tarafından Kur’an kursu öğreticileri ve kadın vatandaşlara yönelik "Boşanma Süreci ve Sonrası Aile Eğitimi" temasıyla seminer düzenlendi.

Diyanet işleri Başkanlığı koordinesinde ve İl müftülüklerin bünyesinde bulunan Aile Dini Rehberlik Büro ve Merkezlerinde 430 noktada vatandaşa manevi danışmanlık ve rehberlik sunuluyor. Bu kapsamda Sivas İl Müftülüğü ADRB birimi tarafından boşanmış veya boşanma süresinde olan kadın vatandaşlara ve kadın personele yönelik seminer düzenlendi.

 Müftülük toplantı salonunda yapılan programın açılışında konuşan Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş; "Yaşadığımız bu hayat tek düze değil, inişleri ve çıkışları var. Yaşadığımız hayatta çeşitli imtihanlarla karşılaşıyoruz.” diyerek sözlerine şöyle devam etti;

 “Ailede eşler birbirlerinin parçalarıdır. Allah'ın bir emanetidir. Hayatlarımızda olumsuzluklar olabilir, bu olumsuzlukları kırıp dökmeden düzeltmek çok önemlidir. Moralimizi bozup, olayları serinkanlılıkla değerlendirme ve çözüm bulma yollarımızı aramalıyız. Her insanın aile hayatında olumsuzluklar olabilir. Peygamberimizin aile hayatında olmuştur. Bu süreci en iyi şekilde olumluya çevirmeli bunun için aile eğitim merkezlerinden, uzmanlardan veya aile dini rehberlik bürolarımızdan destek alarak olumlu hale çevirmek kötü sonuçların olmasını engelleyecektir."dedi.

İki hafta ve haftada 2 gün boyunca 45 dakikalık oturumlar halinde devam edecek seminere,  Aile eğitimlerinde ve manevi rehberlik alanında uzman kişiler tarafından katılımcılara seminer verecek.

Programın ilk gününde Prof. Dr. Vehbi Ünal ‘Eşler Arası İletişim ve Problem Çözme Teknikleri’, Diyetisyen Vildan Sena Çamcı ‘Boşanma Süreci ve Sonrasında Sağlıklı Beslenmenin Önemi’, Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Bahattin Karaoğlan ise  ’Aile İçinde Kadın ve Erkeğin Sorumlulukları’ ile ‘Evlilikte Boşanma Sürecinde Anne Baba Olmak ve Anne Baba Kalmak’ konu başlıklarıyla katılımcılara seminer sundular.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...