Sivas’ta Ahirete Irtihal Eden Din Görevlileri Için Mevlid...

Sivas'ta Ahirete Irtihal Eden Din Görevlileri Için Mevlid Programı Düzenlendi.

ahirete irtihal eden din görevlileri için mevlid programı düzenlendi.

03 Ekim 2020 - 00:10

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Sivas İl Müftülüğünce Ulu Caminde sabah namazı buluşması ve mevlid programı düzenlendi.

1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri Haftası münasebetiyle Ulu Caminde sabah namazı buluşması ve Cuma namazı öncesi başta vefat eden din görevlileri olmak üzere camilerin ve Kur’an kurslarının inşasında ve tadilatında hayırda bulunan hayırseverlerin ruhları için Kur’an-ı Kerim okundu. Dua yapıldı.

Sabah namazı buluşmasında konuşan İl Müftü Vekili Ünal Tan, camilerin sadece namaz kılınan mekanlar olmadığını, camilerin ilim, eğitim ve irşat müesseseleri olduğunu ifade ederek, “Camilerimizde başta hutbe ve vaazlar olmak üzere Kur’an-ı Kerim öğretimi, fıkıh, tefsir ve siyer dersleri yapılmaktadır. Tarih boyunca da camilerimiz hep ilim, eğitim ve irşat müessesesi olmuştur. Bu manada Rabbimiz bizleri camilere hizmetten ayrı bırakmasın. Camilere hizmet edipte ahirete irtihal eden hocalarımıza da  Rabbim rahmetiyle muamele etsin” dedi.

Programda Müftü Yardımcısı Harun Özkan, vefat eden din görevlileri ve hayırseverlerin ruhları için okunan Kur’an-ı Kerim’in duasını yaptı.

Cuma namazı sonrası ise Ulu Cami bahçesinde medfun bulunan Sivas’ın ilk müftüsü Abdurrauf Efendinin kabri başında dua edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”