Sivas’ta Cami Ve Kur’an Kurslarında 15 Temmuz şehitleri’ni...

Sivas'ta Cami Ve Kur’an Kurslarında 15 Temmuz şehitleri'ni Anma Programı Düzelendi.

cami ve kur’an kurslarında 15 temmuz şehitleri'ni anma programı düzelendi.

18 Temmuz 2019 - 00:11

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla Mehmet Halim Özden Kur’an Kursu ve Bülbüller Caminde 15 Temmuz Şehitleri'ni anma programı düzenlendi.

Mehmet Halim Özden Kur’an Kız Kursunda öğrenciler şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim okudu, ezberledikleri şiirleri seslendirdi. Öğrencilere daha sonra  15 Temmuz Sinevizyon filmi izletildi. Öğrenciler arasında yapılan 15 Temmuz ve Şehitlik konulu yarışmada ise dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Burada öğrencilere vatan sevgisi ve şehitlik konusunda bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Azime Betül Demirel Yiğit konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Vatan bütün kutsal değerlerimizin toplandığı ve manevi değerlerimizi yaşadığımız bir ortamdır. Bağımsızlıkla, huzur ve güven içinde yaşadığımız bu topraklara ihanet eden hainler 15 Temmuz gecesinde Allah’ın izniyle aziz milletimiz tarafından dersini almıştır.  Bu uğurda şehadete yükselen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu aziz vatanı bugün bizler, yarın sizler koruyacaksınız” dedi.

Sivas Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından da Bülbüller Camisinde  bölgesel bir program düzenlendi. “Vatan Sevgisi ve Şehitlik” üzerine konuşmalar yapan din görevlileri öğrenciler arası yarışmalar düzenledi. Daha sonra ezberledikleri şiirleri seslendiren öğrenciler program sonunda şehitlerimiz için okunan hatimlerin duasında bulundu. Din görevlileri tarafından program sonunda öğrenicilere dondurma ikram edildi.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı