Sivas’ta “camiler Yeryüzünün Cennet Bahçeleridir”

Sivas'ta “camiler Yeryüzünün Cennet Bahçeleridir”

“camiler yeryüzünün cennet bahçeleridir”

28 Kasım 2021 - 00:10

Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Karainci Cami gençliği tarafından ahirete intikal eden öğretmenlerin ruhlarına ithafen okunan hatmi şerif programına katıldı.

Sivas İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile Karainci Cami Gençlik Kolları işbirliğiyle düzenlenen sabah namazı buluşmasında, Öğretmenler Günü münasebetiyle gençler, ahirete intikal eden öğretmenler için hatmi şerif okudu ve dua etti.

Karainci Caminde düzenlenen programa katılan Müftü Akkuş, namaz öncesi gençlerle bir süre sohbet etti. Sohbetinde Akkuş; “Genç yaşta namaza başlamak, namazı eda etmek çok anlamlı. Bu genç yaşta, uykunun en tatlı zamanında kalkıp şeytanın vesveselerine aldırış etmeden namaza gelmek çok anlamlı ve çok güzel bir davranış. Camiler Allah’ın evleridir, yeryüzünün cennet bahçeleridir.  Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy,  milletimizin kurtuluşunu ‘Cuma namazına gelen cemaatin sabah namazına gelmesiyle’ olacağını ifade ediyor. Sabah namazı şahitli namazdır, melekler bize şahit, cami bize şahit, hepimiz birbirimize şahidiz. Rabbimiz ibadetle yetişen genci, gönlü ve kalbi camilere bağlı kişiyi ve seher vaktinde Allah’ı zikredenleri kıyamet gününde arşın gölgesinde himaye edecektir. Sizleri bu güzel davranışınızdan dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Sohbetin ardından vefat eden öğretmenler için okunan  hatimlerin duası yapıldı. Namaz sonrası ise cemaate süt ve poğaça ikram edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı