Sivas’ta çocuklar Ve Aileleri Camide Buluştu

Sivas'ta çocuklar Ve Aileleri Camide Buluştu

çocuklar ve aileleri camide buluştu

29 Temmuz 2019 - 00:11

Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan, "Cami, Çocuk ve Aile Buluşması" etkinliği kapsamında Sivas merkez Kur'an kursularında eğitim gören çocuklar, aileleri ve hocalarıyla camide buluştu.

Paşa Camisinde gerçekleştirilen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, çocuklar ilahiler ve şiirler okudu.

Programın açılışında konuşan Müftü Vekili Dr. Halil Taşpınar,  ‘’Yazın tatillerinden feragat ederek Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğrenmek için camilere koşan çocuklarımız ve aileleriyle bir araya gelerek onları tebrik etmek istedik. Camiler çocukların sesleriyle daha da güzelleşiyor.’’ dedi

Yaz Kur’an kursları Diyanet İşleri Başkanlığının en çok önem verdiği faaliyetlerinden biri olduğunu hatırlatan Müftü Vekili Taşpınar, ‘’Yaz Kur’an kursları, çocuklarımızın hayatlarında Yüce kitabımız Kur’an ve Peygamberimizin hayatıyla tanıştığı ilk yerdir.’’ ifadesinde bulundu.

Taşpınar, konuşmasının devamında; ‘’Kurslarımızda Kur’an öğretiminin yanı sıra ilmihal bilgileri, peygamberimizin hayatının anlatıldığı siyer ile ahlak dersleri de verilmektedir. Yüce kitabımız Kur’an her zaman hayatımızın merkezinde yer almalıdır.’’ diye konuştu

Paşa Camisinde şenlik havasında gerçekleşen buluşmada öğrenciler Kur’an-ı kerim okudu. Daha sonra yaz Kur’an kursu etkinliği kapsamında Merkez Yunus Emre Camisinde makam ve ritim dersi alan öğrenciler ilahi seslendirdi. Kız Kur’an kursu öğrencilerinin de şiirler okuduğu programın sonunda Müftü Yardımcısı Harun Özkan dua etti. Programın sonunda öğrencilere çeşitli ikramlar verildi.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı