Sivas’ta “çocuklarımızın Kalplerine Allah, Kur’an Ve...

Sivas'ta “çocuklarımızın Kalplerine Allah, Kur’an Ve Peygamber Sevgisini Yerleştirelim”

“çocuklarımızın kalplerine allah, kur’an ve peygamber sevgisini yerleştirelim”

30 Ekim 2020 - 00:10

Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin seneyi devriyesi olan Mevlid Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

Paşa Caminde düzenlenen kandil programı Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Salatu selam ve mevlid okunmasıyla devam eden programda sohbet eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, sohbetinde şu ifadelere yer verdi. "Çocuklarımıza  Peygamber ve sahabe sevgisini aşılayalım.  Kur’an’ın ahlakıyla ve yaşantısıyla Rabbimizin mesajlarını insanlığa  aktaran Efendimizi, çocuklarımıza çok iyi anlatmalıyız.  Bu manada Allah’ı seven, Kur’an-ı seven ve Peygamberini seven çocuklar yetiştirmeye gayret edelim. Bu gece vesilesiyle, Yüce Rabbimiz bu gayretimizde bizlere yardım etsin. Kur’an ve peygamber sevgisiyle gelişen bir toplumda,  Aliler, Hasanlar ve Hüseyinler yetişir. Evlatlarımızın ahlaklı olmasını ve yarın mahşerde hem onların hem bizlerin üzülmemesi için bu sevgiyi çocuklarımızın kalplerine yerleştirebilmek için çalışalım. Unutmayalım ki, geleceği inşa edecek olan bugünün gençleri ve çocuklarıdır." diye konuştu.

Program yapılan dua ile sona ererken, halka açık olan sakal-ı şerif ziyaretine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret