Sivas’ta Doç. Dr. Demir Ve Imam Hatip Gönay Müftü Akkuş’a...

Sivas'ta Doç. Dr. Demir Ve Imam Hatip Gönay Müftü Akkuş’a Kitaplarını Takdim Etti.

doç. dr. demir ve imam hatip gönay müftü akkuş’a kitaplarını takdim etti.

10 Temmuz 2021 - 00:10

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halis Demir ile Mevlana Cami İmam Hatibi Abdussamed Gönay’ın birlikte hazırladıkları “Sivas Müftüsü Abdurrauf Efendi ve Fetva Defterinden Seçmeler” adlı kitabı İl Müftüsü Yusuf Akkuş’a takdim ettiler.

Ziyarette, kitabın hazırlanmasına ilişkin açıklamada bulunan Doç. Dr. Demir, “Osmanlı Devletinin son kadısı, Türkiye Cumhuriyetinin ilk müftülerinden olan Abdurrauf Efendi’nin, Osmanlıca ve Arapça kendi el yazısıyla yazdığı fetvalarını tasnif ederek, Türkçeye çevirdik. Kitapta ayrıca Abdurrauf Efendi’nin hayatı, ailesi, tahsili ve milli mücadele ile 4 Eylül Kongresine katkıları da yer almaktadır. 1 yıl süren çalışmamızı hamdolsun bugün kitap halinde yayınlamak nasip oldu. “ dedi.

Müftü Akkuş’ta böyle önemli bir eseri Sivas’a kazandıran Demir ve Gönay’a teşekkür ederek, “İlimizin ilk Müftüsü olan Abdurrauf Efendi gibi değerli bir ilim adamının eserinin dilimize ve halkımıza kazandırılması çok değerli bir hizmettir. Emeklerinden dolayı hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bu eser müftülüğümüz içinde çok kıymetli bir eser ve arşiv oldu.” ifadelerinde bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...