Sivas’ta Gençler Mutfak Atölyesinde Buluşuyor

Sivas'ta Gençler Mutfak Atölyesinde Buluşuyor

gençler mutfak atölyesinde buluşuyor

16 Ocak 2020 - 00:11

İl Müftülüğü Kadın Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Gençlerle Mutfak Atölyesi’nde gençler hünerlerini ortaya koyuyor.

İl Müftülüğü Gençlik Merkezinde Kadın Gençlik Koordinatörlüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik başlatılan Mutfak Atölyesinin 3.sü düzenlendi.  Atölyeye katılan 28 lise öğrencisi mantı ve suffle yapımından waffle yapımına kadar birçok yiyeceğin yapımının yanı sıra güncel dini konularda da bilgi sahibi oluyorlar.

Bu haftaki Mutfak Atölyesi programına İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve Müftü Yardımcısı Dr. Hüseyin Karayaka da katılarak öğrencilerin tasarladığı waffle'ın yapımını izlediler.  En iyi waffle yapan öğrenciyi belirlemede zorlanan İl Müftüsü Akkuş, "Benim nazarımda kazanan hepinizsiniz. Gençlik merkezimize gelerek hizmetlerimize iştirak eden her genç kazanmıştır." dedi.

Gençleri hayata hazırlarken manevi dünyalarının yanında maddi dünyalarına da temas etmeliyiz diyen Müftü Akkuş, "Gençlik geleceğimizdir, ümidimizdir. Gençliğe değer vermek, gençlere önem vermek, Sevgili Peygamberimizin tavsiyesidir. Din eğitiminde gençleri edilgen (pasif) durumdan etken (aktif) hale getirmeliyiz. Düşünce ve görüşlerini dinlemeli, sorunları ve çözüm yollarını gençlerimizle birlikte değerlendirmeliyiz." ifadelerinde bulundu.

Diğer yandan İl Müftüsü Yusuf Akkuş' un eşi Emine Akkuş ve Vaiz Fatma Karaduman öncülüğünde lise öğrencilerine yönelik başlatılan Mutfak Atölyesi’nde mantı yapımı, suffle yapımı ve waffle tasarımı öğrencilerle birlikte yapıldı. Yemek yapımı sonrası Mutfak Atölyesi’nde Uzman Vaiz aynı zamanda İl Müftülüğü Kadın Gençlik Koordinatörü Gönül Taşçı ve Vaiz Karaduman tarafından gerçekleştirilen sohbet programının yanı sıra güncel konular gençlerle değerlendirildi.

Derslerde  "Kendini Bulmak, Ruhunu Nelerle Besliyorsun ve Allah Sanal Alemlerin de Rabbidir"  gibi güncel konularda Müslümanların modern dünyadaki yeri, sınırları ve modern dünyanın çıkmazları gençlerle konuşulup değerlendirilmeye devam ediliyor.

Ayda iki kere düzenlenen  "Gençlerle Mutfak Atölyesi" programını gençler iple çektiklerini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür ettiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı