Sivas’ta Gençler Seher Vakti Camide Buluştu

Sivas'ta Gençler Seher Vakti Camide Buluştu

gençler seher vakti camide buluştu

10 Nisan 2021 - 00:10

Seher vaktinin rahmetinden ve bereketinden istifade etmek isteyen gençler sabah namazında Selim Ağa caminde bir araya geldi.

İl Müftülüğü bünyesinde devam ettirilen “Camide Ol’mak” projesiyle her ay farklı bir camide din görevlileri ve gençler bir araya gelerek farkındalık oluşturuluyor. Bu kapsamda salgın tedbirlerine riayet edilerek Karainci cami gençliği, Selimağa cami gençliği ve Kongre Anadolu Lisesi öğrencileri, sabah namazını Merkez Selimağa caminde kılarak seher vaktinin rahmetinden ve bereketinden istifade ettiler.

Programda İl Müftüsü Yusuf Akkuş namaz öncesi cemaate sohbet etti. Rahmet ayı olan ramazanın gelmesiyle birlikte yapılacak ibadetlerden ve bu ayda dikkat edilecek hususlardan bahseden Müftü Akkuş sohbetinde; ”Allah (cc) ramazan ayında nefsi terbiye noktasında etkili bir ibadet olan oruç tutmayı emretmiştir. Oruç, nefisleri dizginleyerek kontrol altına alarak ve en önemlisi yanlışlardan uzaklaştırarak, doğruyu seçmemizi sağlayacak iradeye kavuşturur. Biz, orucu tutarak nefsimizi terbiye etmezsek, namazları kılarak günahlardan arınamasak ibadetin anlamı olmaz. Amellerin faziletine inanarak, hikmetine sarılarak hakkını vermeliyiz. Oruç’un kalkanıyla muhafaza olmak bu hususta çok önemlidir.” dedi.


 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...