Sivas’ta Hafızlık Bir Sevdadır…

Sivas'ta Hafızlık Bir Sevdadır…

hafızlık bir sevdadır…

27 Şubat 2020 - 00:11

Dünya Hafızlar Haftası dolayısıyla Sivas İl Müftülüğü ve Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Sivas Şubesi ortaklaşa bir program düzenledi.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde  "Hafızlık Bir Sevdadır" adıyla düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç konuşmacı olarak katıldı.

Daire Başkanı Bilgiç, Kur'an-ı Kerim'in insanın  aklı ve gönlü için bir ziyafet olduğunu belirterek şunları kaydetti. "Kur'an-ı ya okuyan olacağız, ya dinleyen, ya öğreten, ya da öğrenen, Efendimizin ifadesiyle 'beşincisi' olmayacağız. Sizlerin Kur'an'a olan sevdası buralara getirdi. Evlerimizi Kur'an ile süsleyeceğiz onunla çocuklarımızı yetiştirip, onunla amel edeceğiz. Ömrümüzü bereketli kılmanın yolu Kur’an'ı ezberlemek, Kur'an’ı öğrenmek, Kur'an'ı anlamaktadır. Allah, Kur’an ile meşgul olan insanı nurlaştırır. Kur'an bizim hayat rehberimizdir.” diyen Bilgiç, sözlerine şöyle devam etti."Kur’an kursu öğreticilerimiz çok kutsal bir davaya hizmet ediyorlar. Yüce Kitabımızı öğretmek, insanları onunla buluşturmak en kutsal görevlerden biridir." dedi.

Hanımlara özel olarak düzenlenen konferans programı hafızlık Kur'an kursu öğrencilerinin şiir dinletisi naat ve ilahileriyle devam etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer...