Sivas’ta “koronadan Hayatıma Notlar” Kompozisyon...

Sivas'ta “koronadan Hayatıma Notlar” Kompozisyon Yarışmasında Gençler ödüllerini Aldı

“koronadan hayatıma notlar” kompozisyon yarışmasında gençler ödüllerini aldı

03 Temmuz 2020 - 00:10

Çin'den başlayarak kısa bir süre içerisinde tüm dünyada birçok insanı etkileyen Corona Virüs (COVID-19) nedeniyle Sivas İl Müftülüğü Hanımlar Gençlik Koordinatörlüğü “Koronadan Hayatıma Notlar” adlı kompozisyon yarışması düzenledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecine farklı bir açıdan bakarak bu süreçte insanlığın içinde bulunduğu durumu, duygularıyla kaleme döken gençler arasında yapılan “Koronadan Hayatıma Notlar” adlı kompozisyon yarışmasında dereceye giren gençler ödüllendirildi.

Yarışmada dereceye giren gençleri makamında kabul eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, dereceye giren gençlerin kompozisyonlarını tekrar kendilerine okutarak şunları kaydetti. “İnsan hayatı şuanda koronadan önce ve koronadan sonra diye ikiye ayrıldı. İnsanlık eski günlerini özler oldu. Bunun yanında bu pandemi süreci bir telaş içerisinde olan ve hırsla dünyaya sarılan ve büyüklük taslayan insana Yüce Rabbimizin de ifadesiyle ne kadar aciz olduğunu gösterdi. Gözle göremediği bir virüs karşısında insanlık hayatını değiştirmek zorunda kaldı. Allah’tan dileğimiz en kısa sürede bu imtihandan bizleri kurtarmasıdır. Diyerek sözlerine şöyle son verdi. “Pandemi sürecini anlatan ve insanlığın içinde bulunduğu durumu kaleme döktüğünüz yazılarınızı tek tek okudum gerecekten çok duygulandım duygularınızı çok güzel ifade etmişsiniz. Bu sürece farklılık katan Gençlik Koordinatörlüğümüzü de tebrik ediyorum.

Yarışmada “Gaflet Uykusundan Uyan” başlıklı kompozisyon yazısıyla Aysun Kapan birinci, “Korona Masivasından İstiğfar Maverasına” başlıklı yazısıyla Özge Çelik ikinci, “Koronadan Hayatıma Notlar” yazısıyla Bahar Kılıç üçüncü oldu. Diğer yandan düzenlenen yarışmada Kevser Akpunar 4’ncü, Nursema Alpargın ise 5’nci oldu.

Müftü Akkuş kabul sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerle para ödüllerini takdim etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Müftülük Personeli Ile Bayramlaştı.
Erzurum'da Müftümüz Dr. Rüstem Can, Müftülük Personeli Ile...
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...