Sivas’ta Müftü Akkuş, Camiler Ve Din Görevlileri Haftası...

Sivas'ta Müftü Akkuş, Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.

müftü akkuş, camiler ve din görevlileri haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

02 Ekim 2020 - 00:10

İl Müftüsü Yusuf Akkuş 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

İlk emri “Oku” olan İslam Dini’nin ilk tebliğcisi olan sevgili Peygamberimiz (sav) Medine-i Münevvere’ye hicretlerinin hemen ardından Mescid-i Nebevî’yi inşâ ettirmişler ve bu adımlarıyla mümin açısından hayatın merkezinde iman, ibadet ve güzel ahlâkın yer alması gerektiği hakikatini gözler önüne sermişlerdir. Sevgili Peygamberimiz (sav), İslâm’ın bu ilk mescidinin hemen yanına “Ashâb-ı Suffe” adı verilen bir gölgelik de ilave ettirerek iman, ibadet ve güzel ahlâkın beslenmesi gereken kökenin ilim ve ilim adamları olduğunu tüm cihana deklare etmişlerdir. Efendimizin (sav) döneminden itibaren camiler, imanda kemâlin, ibadette hassasiyetin, ahlâkta zirve güzelliğin ve ilmî faaliyetlerin merkezi olmuştur. İslam dünyasında nereye bakılırsa bakılsın, camilerin hayatın merkezinde yer alan fonksiyonlarını, ilmî faaliyetler ve bu özel mekânlarda gayret gösteren ilim adamlarıyla tesis ettiği gerçeği hemen fark edilecektir. Ecdadımız da cami merkezli hayatın anlam arayışını tesis ederken, bir yandan bu müstesna mekânların vaaz ve sohbetlerle tezyini noktasında hassasiyet göstermişler bir yandan da camilerin etraflarına konuşlandırdıkları medreselerle dinî ve fennî ilimlerin inşa, ihya ve neşrine büyük katkıda bulunmuşlardır. Ashâb-ı Suffe’nin İslam’a ve Müslümanlara olan tartışılmaz katkısını, yaşadıkları dönemlerin imkânlarıyla buluşturup cami, medrese, han, hamam ve kervansaray gibi farklı boyutlara taşıyan ecdadımızın bu hassasiyeti günümüzde de devam etmektedir. İmanı kâmil noktaya taşımak için, ibadet ve güzel ahlâkın yolunda seyr ü sefere duran Müslümanlar, cami, ilim merkezleri ve âlimlerle bu gayretlerini hayata aksettirebilmek için bitmek tükenmek bilmeyen bir çabanın içerisinde olmuşlardır. 


Diyanet İşleri Başkanlığımız da bu sürecin sağlam temeller üzerinde yükselebilmesi, dinî ve millî değerlerimizin doğru bir şekilde anlaşılabilmesi ve tüm dünyaya yayılabilmesi için her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasını “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlamakta ve bahsi geçen konularda bir farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. 2020 yılı camiler ve din görevlileri haftası teması olarak “Cami ve İlim” başlığı belirlenmiş ve bu ana başlık etrafında birçok konunun gündeme gelmesi amaçlanmıştır. Bu cümleden olarak camilerimizin iman, ibadet, kişisel ve sosyal hayatımıza bakışımızdaki rolü, camilerde vaaz, sohbet ve hutbelerle atılan ilmî adımlar, camilerimizde fedakerane gayretleriyle insanımıza hizmet eden din görevlilerimizin çok yönlü faaliyetleri, ilim yuvalarında yetişen âlimlerimizin gönül dünyamızdaki değerleri, onların dinî ve millî değerlerimizi tanıma ve tanıtma noktasındaki gayretleri gibi konular çeşitli boyutlarıyla ele alınıp değerlendirilecektir. 


Bu vesileyle sahih dinî bilgi ile topluma yön veren ilim adamlarımızın kılavuzluğunda insanlığın mutlu, huzurlu ve güvenli yarınlara ulaşmasını diliyor, camilerimizin imarından tadilatına gönül veren hayır sahiplerimize teşekkür ediyor, her türlü fedakârlığı göze alarak hizmet eden din gönüllüsü kardeşlerimi hayırla yâd ederek, ahirete irtihal eden din görevlilerimize Yüce Rabbimden rahmet diliyorum.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...