Sivas’ta Müftü Akkuş, Mevlid-i Nebi Haftasında öğrencilerle...

Sivas'ta Müftü Akkuş, Mevlid-i Nebi Haftasında öğrencilerle Bir Araya Geldi

müftü akkuş, mevlid-i nebi haftasında öğrencilerle bir araya geldi

15 Ekim 2021 - 00:10

17 Ekim Pazar günü idrak edilecek olan Mevlidi Neb-i Haftası dolaysıyla İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Abdussamed Bal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek "Peygamber Efendimiz ve Vefa Toplumu" başlığıyla öğrencilere sohbet verdi.

Programda konuşan Müftü Akkuş; “Allah’ın resulü Hz. Muhammed (S.A.V) her zaman erkek kız ayırt etmeden çocuklara değer vermiştir.” diyerek sohbetine şöyle devam etti; “Peygamber Efendimiz bir çocuk gördüğü zaman sevinir ve mutlu olurdu. Yüzünü ayrı bir gülümseme alırdı, bunu yaparken çocuğun kız ya da erkek olması onun için bir şeyi değiştirmezdi. Peygamberimizin gelişiyle bireysel, toplumsal ve evrensel düzeyde tarihin en büyük devrimi gerçekleşti. Kız çocuklarını diri diri toprağa gömen bir toplumu düzelterek, Dünyaya İslam'ın temel kaynağı şefkat, merhamet ve güzel ahlak bilincini aşıladı. Bu nedenle bizlere bir çok görevler düşmektedir. En başta düşen görev Hz. Peygamberin ve Hz Fatıma’nın hayatını iyi öğrenmek ve onların ahlaki yaşantılarını hayatımızda tatbik etmektir.”dedi.

Sohbetinin sonunda Müftü Akkuş, okul müdürü Ahmet İslam'ın, idari personel, öğretmen ve öğrencilerin Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik etti.

 

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret