Sivas’ta Müftü Akkuş,restorasyonu 26 Yıl Süren 749 Yıllık...

Sivas'ta Müftü Akkuş,restorasyonu 26 Yıl Süren 749 Yıllık Selçuklu Eseri Gök Medrese’yi Ziyaret Etti

müftü akkuş,restorasyonu 26 yıl süren 749 yıllık selçuklu eseri gök medrese’yi ziyaret etti

04 Aralık 2020 - 00:10

Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonu tamamlanan tarihi Gök Medrese’yi ziyaret etti.

Müftü Akkuş ve müftü yardımcıları, 1271 yılında Vezir Fahreddin Ali b. Hüseyin Sâhib Ata tarafından yaptırılan Selçuklu eseri tarihi Gök Medrese’yi ziyaret ederek Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca’dan Gök Medrese hakkında bilgi aldı.

'Vakıf Müzesi' konseptinde hizmet verecek olan 749 yıllık Gök Medrese'de, tarihe ışık tutacak şekilde fonksiyon verilen odalar ile içerisinde  tarihi bekar hamamı, eski el sanatlar sergisi, yazılı kitabeler ve  mescid bulunmakta.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret