Sivas’ta öğrenciler Gençlik Merkezinde Buluşuyor

Sivas'ta öğrenciler Gençlik Merkezinde Buluşuyor

öğrenciler gençlik merkezinde buluşuyor

03 Nisan 2021 - 00:10

İl Müftülüğü Kadın Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Gençlik Merkezim, Atölye Evim” adlı proje kapsamında gençlere Osmanlı süsleme sanatından biri olan "Ebru Sanatı" öğretiliyor.

Sivas İl Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle, İl Müftülüğü Kadın Gençlik Koordinatörlüğünün başlattığı “Gençlik Merkezim, Atölye Evim” projesiyle üniversite ve lise öğrencilerine ebru sanatının incelikleri öğretiliyor. Sivas İl Müftülüğü Gençlik Merkezinde ve toplamda 60 öğrencinin katıldığı kursta dersler, 4 kur olarak ve 15 şer gruplar halinde işleniyor. Salgın tedbirlerine riayet edilerek yapılan kursta öğrencilere el sanatlarının yanı sıra “Sahabe Hayatları “ konu başlığı altında kadın vaizeler tarafından dersler işleniyor.

Gençlik merkezini ziyaret eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve Müftü Yardımcısı Dr. Hüseyin Karayaka da programa katılarak öğrencilerle birlikte ebruli sanatının yapımını izlediler. Öğrencilerle sohbet eden Müftü Akkuş, "Eğitimi sadece okuldaki dersler olarak düşünmemek lazım. Bu gibi faaliyetler değerlendirmeniz sizin için bir fırsattır. Bu tür faaliyretler öz güvenlerinizin gelişmesi için de bir olanak ve kazanımlar sağlayacaktır. Benim nazarımda, gençlik merkezimize gelerek hizmetlerimize iştirak eden her genç kazanmıştır." dedi.

Daha sonra Müftü Akkuş,kursa katılan her öğrenciye sertifika verileceğini ayrıca öğrencilerin kursta yaptıkları el sanatlarından ise bir sergi açılmasının planlandığını söyledi.


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı