Sivas’ta Personele Yönelik Eylül Ayı Mutat Toplantısı...

Sivas'ta Personele Yönelik Eylül Ayı Mutat Toplantısı Düzenlendi

personele yönelik eylül ayı mutat toplantısı düzenlendi

16 Eylül 2021 - 00:10

Sivas İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik eylül ayı mutat toplantısı düzenlendi.

İl Müftülüğü konferans salonunda guruplar halinde gerçekleşen din görevlileri toplantısında, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Kur’an kursları faaliyetleri, cami hizmetleri ve idari konular aktarıldı.

Toplantıya katılan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, din hizmetlerinin önemine değinerek din görevlilerinin halk arasındaki etkin rolünden bahsetti; "Din görevlisi, cami içerisinde veya cami dışında dini en iyi temsil edendir. Din görevlilerinin, aynı zamanda toplumu din konusunda aydınlatma hususunda lider oldukları bilinmektedir. Bu sebeple toplum, din görevlilerinden normal görevlerinin ötesinde gayret ve hizmetler beklemektedir. Bizim asli görevimiz vatandaşımıza en iyi şekilde din hizmeti sunabilmektir.” dedi.

Ayrıca toplantıda Müftü Akkuş, müftülük tarafından yapımına devam edilen Abdurrauf Efendi Hafızlık Kur'an Kursu ve Külliyesi inşaatında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek en kısa zamanda hizmete sunulacağını ifade etti.

Toplantı, Müftülük vaizi İdris Kocabaş, din görevlilerine Kudüs’ün İslam Dünyasındaki yeri ve öneminden bahseden “Milletimizin Gönlünde Yatan Sevda Kudüs” temalı seminer sunumu yaparak sona erdi.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...