Sivas’ta şaban Ayının On Beşinci Gecesi Ve Ramazan Ayının...

Sivas'ta şaban Ayının On Beşinci Gecesi Ve Ramazan Ayının Gelişini Müjdeleyen Berat Kandili Dualarla Kutlandı

şaban ayının on beşinci gecesi ve ramazan ayının gelişini müjdeleyen berat kandili dualarla kutlandı

29 Mart 2021 - 00:10

Berat kandili münasebetiyle ilimizde bulunan merkezi camilerde salgın tedbirlerine riayet edilerek Mevlid-i şerif programları düzenlendi.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş Merkez Paşa caminde düzenlenen mevlid programına katılarak burada cemaata vaaz etti. Müftü Akkuş sobetinde, üç aylarda yapılması gereken ibadetler ve berat gecesinin öneminden bahsederek şu ifadelere yer verdi; "Günahların bağışlandığı, hataların ve kusurlarının bağışlanmasını dileyenlere, affın sağanak sağanak yağdığı yeni bir fırsat gecesi, Beraat gecesine kavuşmuş bulunmaktayız.

Bu gece biz kullar için bulunmaz bir mübarek gecedir. Çünkü bu gece feyiz, bereket ve rahmet insanlara gönderilir. Bu gece rahmettir. Çünkü bu gece hayrı isteyenin hayra kavuştuğu, af dileyenlerin bağışlanacağı beraat gecesidir. Çünkü günahlar bu gecede affedilmiş ve temizlenmiştir. Bu gece şefkattir. Çünkü Allah’ın kullarına karşı şefkatiyle bu gece nice insanlar kirden temize çıkacaktır. Bu gece müjdedir. Çünkü Beraat Kandili Ramazanın müjdecisidir.

Üç aylar dediğimiz bu günlere önem verilmesinin sebeplerinden biri de bu aylarda bulunan kandil geceleridir. Receb ayının ilk cuma gecesi Regaib, aynı ayın yirmi yedinci gecesi Mi‘rac, şâban ayının on beşinci gecesi yani bugün Berat gecesi ve ramazan ayının yirmi yedinci gecesi Kadir gecesidir. Kandil geceleri İlahi ışığın hayatımızı aydınlattığı gecelerdir. Kandil geceleri günahlarımızdan arınmamız vesilesi ile manen ışıldadığımız gecelerdir. Kandil geceleri dualarımızın çokça makbul olması vesilesi ile hayatımıza yeni bir güneşin doğduğu gecelerdir. Bu gecelerin feyiz ve bereketinden azami şekilde istifade etmeye çalışalım.En Sevgilinin hürmetine Rabbimizin sevdiği kullar olmaya gayret edelim.”dedi.

Program sonunda vatandaşlar, Paşa caminde yeni özel bir yere diyazn ettirilerek ziyarete açık hale getirilen Sakal-ı Şerifi ziyaret ettiler.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...