Sivas’ta üniversiteli Gençler Seher Vaktinde Camide Buluştu

Sivas'ta üniversiteli Gençler Seher Vaktinde Camide Buluştu

üniversiteli gençler seher vaktinde camide buluştu

06 Kasım 2022 - 00:10

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri, Sivas İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Sabah Namazı Buluşması" programında bir araya geldiler.

Namaz öncesi İl Müftü Vekili Ünal Tan'ın sohbetiyle başlayan program, namaz sonrası Kur'an-ı Kerim tilaveti, tesbihat ve İl Müftü Yardımcısı Muttalip Karataş'ın duasıyla devam etti.

Cumhuriyet Üniversitesi Merkez Camiinde düzenlenen programda konuşan Ünal Tan, sohbetinde gençlik çağında yapılan ibadetlerin öneminden bahsederek; "Bir insanın en verimli çağları gençlik günleridir. Genç iken yapılan ibadetler Allah (c.c) katında daha makbuldür."dedi.

Konuşmasında Hz. Muhammed (s.a.v)'in  gençlere önem verdiğini belirten Tan, "İslam'ın yayılmasında Hz. Peygambere yardımcı olan genç sahabelerin katkıları oldukça fazladır. Bunlardan; Mekke döneminde zengin bir ailenin çocuğu olan Musab b. Umeyr'i Hz. Peygamber 1.Akabe biatinden sonra Medine'ye göndermiş, Umeyr Medine'de İslam uğruna bir çok faaliyetlerde bulunarak iki nüfuzlu kabile reisini de   İslam'a girişini sağlamıştır. Yine 10 yaşlarında İlk Müslümanlardan olan Hz. ALİ, Vahiy Katipliği yapmış Zeyd b. Sabit, Habeşistan'da  Hıristiyan din adamlarının ve saray erkânının huzurunda İslam Dinini savunan Cafer b. Ebi Talib örnek genç sahabelerimizdendir." ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in de katıldığı program sonrası Cami görevlileri, katılımcılara kahvaltı ikramında bulundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda