Tekirdağ’da 1.imam Hatip Buluşması Yapıldı

Tekirdağ’da 1.imam Hatip Buluşması Yapıldı

tekirdağ’da 1.imam hatip buluşması yapıldı

09 Mart 2023 - 00:30

Tekirdağ İl Müftülüğü Konferans Salonunda Düzenlene Programa Süleymanpaşa ilçesindeki İmam Hatip Öğrencileri yoğun katılım gösterdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök, İmam hatip mezunu olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını ifade ederek öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Müftü Soykök, “İmam Hatipten mezun olduktan sonra çeşitli kademelerde görev alacaksınız. Hangi mesleği yaparsanız yapın bu okuldan mezun olmanın değerini anlayacak, manevi nimetlerinden istifade edeceksiniz. Sizlerle zaman zaman farklı etkinlikler, konferanslar gibi bazı programlarda bir araya geleceğiz’’ diyerek konuşmasını bitirdi.

Akabinde programa konuşmacı olarak katılan TİDEF (Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu) Başkanı Mustafa Yelek yaptığı konuşmada TİDEF’ in faaliyetlerinden bahsederek, her bir öğrencinin kendisini çok iyi yetiştirmesi gerektiğini vurgulayarak bununda aileyi, memleketi ve vatanımızı çok sevmekten geçtiğini ifade etti. Devamında “Bugünümüzün ve yarınımızın, dünyamızın ve ahiretimizin inşa edici gücü, rehberi Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an’ın hayatla buluştuğu, anlaşılır ve yaşanılır hale geldiği yer Peygamberimizin sünnetidir. Bu yüzden biz, on dört asırdır Din-i Mübin-i İslam’ı bu iki ana kaynaktan öğreniriz. Sizler bu okullarımızda bu iki kaynağı en iyi şekilde öğrenmek için daha fazla ders alma imkânına sahipsiniz. Bizler örnek davranışlar sergilemeli, dinde samimi ve tutarlı olmalı, ibadetlerimizi eksiksiz bir şekilde yapmalıyız. Disiplinli, planlı, programlı olup, çok okumalıyız. Bir hedefimiz olmalı. Çok çalışmalıyız. Başarının ön şartı çalışmaktır. Sevgi, saygıyı elden bırakmamalıyız. Boş işlerle uğraşmamalıyız. Bütün davranışlarımızda Rabbimizin rızasını gözetmeliyiz. Bizim için en büyük nimet gençliğimizdir. Gençliğimizin kıymetini bilelim. Her alanda kendimizi en iyi şekilde yetiştirme gayreti içerisinde olalım. Hayatımızın rotasını çizerken Kur’an-ı Kerimi ve Peygamberimizin hayatını kendimize rehber edinelim.” şeklinde öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Program Öğrencilere hediyeler takdim edilmesiyle son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...