Tekirdağ’da Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Konferansı...

Tekirdağ'da Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Konferansı Yapıldı

mevlid-i nebi haftası açılış konferansı yapıldı

20 Ekim 2021 - 00:30

2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Konferansı” yapıldı.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Celalettin Vatandaş,  İl Müftüsü İsmail İpek, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve eşi Selda Şahin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Mustafa Çetinkaya,  İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, din görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri, Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftülüğü Şube Müdürü Raşit Bayraktar’ın sunumuyla gerçekleştirilen konferans, Ergene İlçe Müftülüğü Velimeşe Mah. Zümrüt Camii 4/B Söz. İmam-Hatibi Muhammed İsmail Demirel’in Aşr-ı Şerif tilaveti ile başladı. Programda Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü Tasavvuf Musıkîsi Korosu, Hz. Peygambere (sas) muhabbet ve özlemi ifade eden ilahi dinletisi sundu.

İlahi dinletisinin ardından açılış konuşması yapmak üzere mikrofona davet edilen İl Müftüsü İsmail İpek, misafirlerini selamladı. İl Müftüsü İpek’in ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Açılış ve selamlama konuşmaları sonrasında Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferansını sundu. Konferans sonunda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım tarafından Prof. Dr. Vatandaş’a çiçek takdim edildi.

Ayrıca üniversite öğrencileri arasında yapılan Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması’na Tekirdağ’dan katılarak dereceye giren öğrencilere hediyeleri Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve eşi Selda Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından verildi.

Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından 2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle ihtiyaç odaklı Kur’an Kursları öğrencilerine yönelik düzenlenen “Mevlid-i Nebi Haftası Hz. Peygambere Mektup Yarışması”nda dereceye giren Kur’an Kursu öğrencilerinin ödülleri ise Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın eşi Gazi Süleymanpaşa Kur’an Kursu Öğreticisi Güllühan Yıldırım tarafından takdim edildi.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda