Tekirdağ’da Vaaz Irşad çalışmaları Tecrübe Paylaşımı Ve...

Tekirdağ'da Vaaz Irşad çalışmaları Tecrübe Paylaşımı Ve Semineri Yapıldı

vaaz irşad çalışmaları tecrübe paylaşımı ve semineri yapıldı

08 Mart 2023 - 00:30

Tekirdağ İl Müftülüğü İsmail İpek Konferans Salonunda düzenlenen “Vaaz İrşad Çalışmaları Tecrübe Paylaşımı ve Semineri” ne Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizleri Mehmet Fatih Tunç ve Zehra Tuncel konuşmacı olarak katıldı.

Seminerin ilk oturumunda il açılış konuşmasını gerçekleştirilen Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök, "Bizler dinimi mübini İslam’ın, vaazın ve irşadın, Toplum herkesin ulaşması noktasında gayret sarf etmekle yükümlü olan insanlarız. Bu sorumluluk bu yükümlülük aynı zamanda bir nimettir Rabbimizin bir lütfu’dur ikramıdır. Tarih boyunca iyiliğe davet eden, kötülükten sakındıran ve toplumu doğruya yönlendiren nice insanın, farklı dönem ve bölgelerde güçlü vaaz gelenekleri tesis ettiğini, insanın fıtratında var olan iyiliğe meyilli hal ve nasihati, hayatın vazgeçilmez bir ögesi kılarak iyilik hareketlerinin devamını sağladıklarını" söyledi.  

"Bir vaizin etkili ve verimli konuşmaları ile sıradan bir konuşmacı olmanın ötesinde toplumu yönlendiren ve nesilleri şekillendiren kişi olduğunu dolayısıyla gündemden haberdar olup akıp giden hayatı yakalayan, toplumun dertlerine dokunan, çözüm üreten konuşmalar yapması gerektiğini" hatırlan İl Müftüsü Soykök, sosyal hayatın tanzim edilip korunmasında önemli fonksiyonu olan vaaz ve vaizlik kurumunun kitleler üzerindeki etkisinin de yadsınamaz bir gerçek olduğunu belirterek kendimizin ve ailemizin hayrına nasıl kullanacağımızı, nelere dikkat edilmesi gerektiğini, kalbi olan, vicdanı olan, insanlığa hayırlı bir âlemi nasıl kurabileceğimizi konuşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Seminerin ikinci oturumu olan ‘‘Tecrübe Paylaşımı’’ da Başkanlık Vaizleri Zehra Tuncel ve Mehmet Fatih Tunç’ un sunumlarında Vaazlarda anlatım usullerine, Toplumun neye ihtiyacı olduğunu iyi bir şekilde gözlemleyip klasik anlatımdan ziyade dikkat çekici bir şekilde zaman ve mekana göre, muhataplar ile nasıl iletişim kurulması gerektiğine, Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının önemine değinerek tecrübelerini paylaştılar.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda