Tekirdağ Il Müftülüğü Vaaz Irşat çalıştayı Hazırlık...

Tekirdağ Il Müftülüğü Vaaz Irşat çalıştayı Hazırlık Semineri

tekirdağ il müftülüğü vaaz irşat çalıştayı hazırlık semineri

02 Haziran 2023 - 00:30

Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından 7 Haziran 2023 tarihinde düzenlenecek olan “Dijitalleşme Çağında Gençlere Yönelik Din Hizmetleri Çalıştayı”’na hazırlık semineri düzenlendi.

Tekirdağ İl Müftülüğü Konferans Salonunda 30 Mayıs Salı günü düzenlenen programa İl Müftüsü, Müftü Yardımcıları, İlçe müftüleri, Vaizler, Uzmanlar ve Manevi Danışmanlar katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mustafa Soykök’ün açılış konuşmasıyla başladı. Soykök konuşmasında “Gençliğin anlam dünyasını kavramamız gerekiyor. Seminerimizin çalıştay hazırlıkları ve gençleri anlamada ufuk açıcı olacağını temenni ediyorum. Hayatın Kur’an ve Sünnet rehberliğinde yeniden inşası için dijital çağdan istifade etmek gerekiyor. Dijital dünyaya egemen olanlar insanların zihin dünyasına ve hayatlarına da tesir ediyor. Bu seminerde metoda dair önemli bilgiler elde edeceğimize inanıyorum.” dedi.

Üç oturumda gerçekleşen seminerin ilk oturumunda İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Miraç Yaman “Gençlerde Bağımlık” başlığını sosyal medya internet bağımlığı özelinde anlattı. İkinci oturumda Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Mustafa Irmaklı; “Gençlerin Anlam Dünyası” konulu sunumunu yaptı. Son oturumda ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şevki Işıklı “Dijital Din Ve Transhümanizm” konusunu ele aldı. Seminer Program katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...