Tokat’ta Mevlid-i Nebi Haftası  Kapsamında Konferans Düzenlendi

Tokat'ta Mevlid-i Nebi Haftası  Kapsamında Konferans Düzenlendi

tokat'ta mevlid-i nebi haftası  kapsamında konferans düzenlendi

05 Ekim 2022 - 00:30

TOKAT'TA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI  KAPSAMINDA KONFERANS DÜZENLENDİ

Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Tokat İl Müftülüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

4 Ekim Salı günü gerçekleştirilen etkinliklere, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak, Tokat Ali Paşa Camii'nde Gençlik buluşması düzenlendi. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Irmaklı,  "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konusunda gençlerle sohbet ederek, önemli mesajlar verdi.

Tokat Karşıyaka Gazi Osman Paşa Merkez Camii Konferans Salonu'nda ise halka yönelik konferans düzenlendi.

Konferans, Ali Paşa Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Hüdai Karakuran'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlid-i Nebi  ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin akabinde İl Müftü Vekili Haydar Hüyük açılış konuşmasını yaptı.

Ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Irmaklı, "İlahi Çağrının En Güzel Rehberi: Hz.Muhammed (s.a.v)" konulu konferansını gerçekleştirdi.

Irmaklı: “Dünyanın tabiatında meşakkat vardır. İyi insanlar gayret etmezse, kötülük dünyayı kuşatır. Bizim neyi dert edindiğimiz önemlidir. Müslüman çalışkan, gayretli, ihlas ve samimiyetli olmalıdır.”

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı gerçekleştirdiği konferansta "Yeryüzü O'nun gelişiyle varoluş gayesini idrak etti. O'nun gelişi ile Mekke, adalete ve huzura kavuştu. O'nun döneminde şahsiyet ve yaşantısı ile tarihin en güzel toplumu yetişti. Öyle bir toplum yetişti ki, bu toplumun gençlerinden 17 yaşındaki Musab b. Umeyr donanımlı bir öğretmen olup nesilleri geleceğe hazırlıyor, 19 yaşındaki Usame b. Zeyd ise ordu komutanlığı yapıyor. Kardeşlerim! Onlar da zorluk çektiler, eziyet gördüler ama asla pes etmediler. Şartlar, zorluklar ne olursa olsun inandılar ve inandıkları bu yolda ilerlediler.  Dünyanın tabiatında meşakkat vardır. İyi insanlar gayret etmezse, kötülük dünyayı kuşatır. Bizim neyi dert edindiğimiz önemlidir. Müslüman çalışkan, gayretli, ihlas ve samimiyetli olmalıdır. İşte böylesine güzel bir toplum oluşturabilmek, böylesine güzel bir yaşantı elde edebilmek için yürekten bir bağlılıkla Rabbimize inanmalı, sevgililer sevgilisi Allah Resulünün yolundan yürümeli, O'nun mesajlarını iyi bir şekilde idrak etmeliyiz. İşte bizler ancak bu şekilde yaşadığımız çağın, imar ve ıslahını yapabiliriz. Rabbim O'nun izinde neslimizi daim eylesin inşallah." dedi.

Konferans,  Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Irmaklı’ya plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...