Tokat Alimini Unutmadı.

tokat alimini unutmadı.

24 Şubat 2021 - 00:30

"Alimin Ölümü Alemin Ölümü Gibidir"

Fatih Camiinde 65 yıl boyunca, tefsir, hadis ve fıkıh dersi veren, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da binlerce talebe yetiştiren, son devrin alimlerinden, rıza-i İlahi uğruna bir ömür adayan, güzel ahlakın örneği, hocaların hocası, Tokat'lı değerimiz, muhterem büyüğümüz Muhammed Emin Saraç Hocamız ebediyete irtihal etmesinin ardından unutulmayarak kabri başında 1300 hatmi şerif okunarak ebediyete uğurlandı.

Büyük Hadis alimlerimizden Tokat'ımızın değeri Muhammed Emin Saraç Hocamız için, Tokat'lı hemşehrileri olarak Din görevlileri, Kur'an Kursu öğreticileri, Hafızlık öğrencileri ve vatandaşlarımızın katılımıyla  şehrimizde bir vefa duygusuyla 67 hatmi şerif okunarak dualarla yad edildi.
  Ayrıca Saraç ailesinin  talebi üzerine İstanbul Fatih Camiinde 1 hafta boyunca akşam ile yatsı arasında arzu eden vatandaşlarımızın hatim okuyabileceği  ve bu okunan hatimlerin duasının yapılacağı bilgisi de kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı