Tokat’da Cami Engelli Buluşmaları

Tokat'da Cami Engelli Buluşmaları

cami engelli buluşmaları

02 Şubat 2021 - 00:30

     Toplumun her kesimine hitap eden Diyanet İşleri Başkanlığımızın Engellilere yönelik yaptığı projeler kapsamında Tokat Müftülüğü,2021 yılı “Cami Engelli Buluşması” programlarına başladı.
İl Müftülüğümüz Engelli Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan “Cami Engelli Buluşmaları”nın ilki İl Müftülüğü resmi Facebook hesabından gerçekleştirildi. İl Engelli Koordinatörü Murat KAYA’nın moderatörlüğünde gerçekleşen programın konuğu İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU oldu. “İSLAM’IN ENGELLİLERE BAKIŞI” konusunun çeşitli yönleri ile işlendiği programda İl Müftüsü PAMUKLU, ayetler ve hadisler ışığında engelli konusuna ışık tutarak sahabe hayatından güncel örnekler sundu.
       Bakara suresinin 155.ayetindeki "Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz." diye dile getirilen imtihan gerçeğini gündeme getiren İl Müftüsü PAMUKLU,"Herhangi bir kulumu gözlerinden mahrum bırakmak suretiyle imtihana tabii tuttuğumda, sabrederse, gözlerine karşılık ona cenneti veririm” şeklindeki  hadis-i kudsisine de dikkatleri çekti. Sosyal medyada ilgi ile takip edilen programı Karşıyaka Camii İmam Hatibi Eray DEMİR işaret diliyle aktardı.  
       Tokat Müftülüğünün Engellilere yönelik yapacağı programlar yıl boyu belli periyotlarla devam edecektir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri