Tokat’da Il Müftülüğümüz şubat Ayı Etkinlikleri

Tokat'da Il Müftülüğümüz şubat Ayı Etkinlikleri

il müftülüğümüz şubat ayı etkinlikleri

04 Mart 2020 - 00:32

İKİ İNSAN EĞITIMI SEMİNERİ YAPILDI     

İl Müftülüğümüz ile KADEM Tokat Şubesi arasında yapılan protokol ile görevlilerimize yönelik "Iki İnsan Eğitimi" konulu seminer 17 Şubat 2020 Pazartesi günü saat 14.00' de 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında yapıldı.      KADEM Eğitim Koordinatörü Arzu ARIKAN'ın konuşmacı olarak katıldığı seminer ilgiyle takip edildi. Yoğun katılımın olduğu seminer İl Müftümüz Ömer Faruk BILGILI'nin teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Tokat’ta da Regaib kandili coşkuyla karşılandı. Camileri hınca hınç dolduran cemaatin eşliğinde manevi iklimin havası bir kez daha hissedildi.
Alipaşa Camii’nde yapılan kandil programı akşam namazından sonra başladı. Cami görevlileri ilahi, aşır ve mevlidi şerif okudular.
Daha Sonra Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris BOZKURT’un yapmış olduğu gecenin anlam ve önemini belirten vaazda konuşmalarına, mübarek üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaib Gecesinin anlam ve önemi ve üç ayların faziletini bahsederek başlarken, bu kıymetli zamanların nasıl geçirilmesi ve değerlendirilmesi gerektiğini ve bu gecelere gerekli önemin verilerek istifade edilmesi gereken önemli fırsatlar olduğunu dile getirdi. Sohbetin ardından kılınan yatsı namazından sonra musahafa edilerek Kandil programı son buldu.

Ayrıca, Takyeciler, Meydan, Behsat Camilerinin yanı sıra KYK ve TDV Yurtlarında da farklı kandil programları yapıldı. Şehitlerimiz için dualar edildi.

Tokat Valiliğimizin himayesinde yürütülen Diyanet Tokat projesi kapsamında yapılan Aile Okulu programları tüm hızıyla devam ediyor. Programın dördüncü hafta konuğu Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris BOZKURT oldu. Program Ulu Camii Müezzin-kayyımı Bilal Al'ın Kur'an tilaveti ile başladı. Ardından Takyeciler Camii İmam Hatibi Halit SERT kaside okudu. İl Müftü Yardımcısı Halime BAYRAM’ın açılış konuşmasının ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris BOZKURT “AİLEDE FIKHÎ MESELELER HAKLAR SORUMLULUKLAR” adlı konferansını gerçekleştirdi. Programda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris Bozkurt tarafından “Aile nedir”, “Ailede Sorumluluk”, “Allah’a karşı sorumluluklarımız”, “Aile hayatını tehdit eden nedenler”, “ Boşanma nedenleri”, ”” konuları hakkında bilgiler verildi. Çiçek takdimi ve İl Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ'nin duasıyla program sona erdi.

 

ENGELLİ PROGRAMI HABERİ

İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen “Cami-Engelli Buluşması” programlarının ikincisi 01.03.2020 tarihinde Şehitler Camii’nde gerçekleştirildi.

Program Şehitler Camii İmam-Hatibi Adem DEMİR’in okuduğu Kur’an- Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İl Müftü Yardımcımız Mustafa ŞANVER “Salih Amel” adlı konuşmasını gerçekleştirdi ve şehitlerimiz için dua etti. Konuşmayı, İmam-Hatip Eray Demir erkeklere, Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice Savaş ise bayanlara işaret diliyle aktardı. Özellikle işitme engellilerin yoğun ilgi gösterdiği programa engelli kardeşlerimiz ve yakınları katıldı. Programın ardından katılımcılara ikramda bulunuldu

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda