Tokat’da Il Müftüsü Abdullah Pamuklu Ahilik Haftası...

Tokat'da Il Müftüsü Abdullah Pamuklu Ahilik Haftası Münasebetiyle Düzenlenen Ahi Evran’ı Anma Törenine Katıldı

il müftüsü abdullah pamuklu ahilik haftası münasebetiyle düzenlenen ahi evran’ı anma törenine katıldı

16 Eylül 2021 - 00:30

İL MÜFTÜSÜ ABDULLAH PAMUKLU AHİLİK HAFTASI MÜNASEBETİYLE DÜZENLENEN AHİ EVRAN’I ANMA TÖRENİNE KATILDI

13-19 Eylül Ahilik Haftası münasebetiyle Tokat Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından “Ahi Evranı Anma Programı “yapıldı. Dedeman otelinde yapılan törene İl Müftümüz Abdullah Pamuklu, bir çok daire amiri ve esnaflar katıldı.

Program,Karşıyaka Gazi Osman Paşa Merkez Camii Müezzin Kayyımı Muttalip Pak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Abdullah Pamuklu programda  yaptığı duada bu geleneğin kurucusu Ahi Evran başta olmak üzere geleneği devam ettiren herkesi hayırla yad etti.Tokat Belediye Başkanı ve İl protokolünün konuşmalarının ardından, 2021 yılında şehrimize önemli hizmetler veren 53 esnafa plaket verildi. Ayrıca yılın usta, kalfa ve çırağına şild giydirildi.

Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen törende: “Ahiliğin tarihçesi, gelişimi ve önemi” hakkında önemli bilgiler verildikten sonra, Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlarına plaket takdim edilerek program sona erdi.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu