Tokat’da Il Müftüsü Abdullah Pamuklu Yeşilyurt Imam-hatip...

Tokat'da Il Müftüsü Abdullah Pamuklu Yeşilyurt Imam-hatip Ortaokulu öğrencileri Ile Buluştu

il müftüsü abdullah pamuklu yeşilyurt imam-hatip ortaokulu öğrencileri ile buluştu

09 Kasım 2021 - 00:30

İL MÜFTÜSÜ ABDULLAH PAMUKLU YEŞİLYURT İMAM-HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

    Yeşilyurt İlçe Müftülüğü ve Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu tarafından “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu  Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

    İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun konuşmacı olarak katıldığı programa İl Müftü Yardımcısı Haydar Hüyük, İlçe Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, İlçe Müftüsü Nuri Tapan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Er, birçok kurum amiri ve öğrenciler katıldı.

    Mevlid-i Nebi Programı, İmam- Hatip Hüsnü İlhan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Protokolün açılış konuşmalarının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Peygamberimiz (s.a.v) ve Vefa Toplumu” konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Yeşilyurt İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerinin şiir ve hadis okumalarından sonra İl Müftüsü Abdullah Pamuklu “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferansını gerçekleştirdi.

    Diyanet İşleri Başkanlığının unutulan değerlerimizi bizlere tekrar hatırlatmak ve gün yüzüne çıkarmak amacıyla her sene bir tema belirlediği ve bu senenin temasının da “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olduğunu belirterek sözlerine başlayan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu: “Vefanın anlamı ve  İslam dininde vefanın önemi, müminin nasıl olması gerektiği, müminlere düşen görevlerin neler olduğu konularında Kur’andan ve hadislerden örnekler vererek, asla yalan söylemeyip sözlerimize sadık kalmamız, verdiğimiz sözü tutmamız ve üzerlerimizde büyük emekleri olan anne, baba, akrabalarımız ve öğretmenlerimize karşı vefalı olmamız gerektiğini ifade ederek öğrencilere önemli mesajlar verdi.

    Program, İmam Hatip İhsan Çıtak ve Zekeriya Erdem tarafından Mevlid-i Şerif okunmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Haydar Hüyük’ün yaptığı dua ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...