Tokat’da Ortaokul öğrencilerine Yönelik Gençlik Bilgi...

Tokat'da Ortaokul öğrencilerine Yönelik Gençlik Bilgi Yarışması Başvuruları Başladı

ortaokul öğrencilerine yönelik gençlik bilgi yarışması başvuruları başladı

04 Kasım 2021 - 00:30

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK GENÇLİK BİLGİ YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

    Diyanet İşleri Başkanlığı, Ortaokul öğrencilerine yönelik Gençlik Bilgi Yarışması düzenledi. “Hz.Muhammed’in (s.a.v) Hayatı” konusunda düzenlenecek olan yarışmaya ait “Hz.Muhammed’in Hayatı” (Prof. Dr. Casim Avcı- Mevlana İdris) adlı kitabı, katılımcılar internet üzerinden pdf olarak veya TDV şubelerinden temin edebileceklerdir.

    Yarışmaya başvuru www.yarisma.diyanet.gov.tr adresinden 1 Kasım 2021- 1 Aralık 2021 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. Sınav ise 4 Aralık 2021 tarihinde, saat: 14:00’de online olarak gerçekleştirilecektir. Yarışma sonucunda Türkiye Geneli ve İl Geneli başarı elde eden ilk 10 öğrenciye Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Tokat İl Müftülüğümüz tarafından  ödül verilecektir.

     İl Müftüsü Abdullah Pamuklu: “ Her mü’min, Peygamberimiz (s.a.v)’in hayatını öğrenmeli ve öğrendiği bilgileri de hayatına aktarmanın gayreti içerisinde olmalıdır. Çünkü o, bizler için her alanda bir rehber ve örnek olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenlediği bu yarışma da Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v)’in hayatının öğrenilmesi noktasında güzel bir fırsattır. Bu yarışma ile gençlerimizin bilgi seviyelerini ölçmekten ziyade, yarışma vesilesi ile Hz. Peygamber (s.a.v)’i tanıma, onun mesajını anlama, milli ve manevi duygularını geliştirme, başkanlığımızın düzenlediği faaliyetler ile gençlerimizi tanıştırma hedeflenmektedir. Bu bağlamda İl Müftülüğü olarak Tokat’ımızda bulunan bütün ortaokul öğrencilerini bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum.” dedi.

🏆 Yarışma Bilgileri ve Kayıt:
🗓Başvuru Tarihi: 1 Kasım 2021 - 1 Aralık 2021
💻Çevrimiçi Sınav: 4 Aralık 2021 🕑 14.00
📣Yarışma konusu olan ' Hz. Muhammed'in hayatı' isimli kitabın Pdf ve sesli kitap dosyasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. ⬇
https://yayin.diyanet.gov.tr/Product/Detail?productId=2286


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Kayseri'de Vali Sayın Gökmen çiçek’ten şehit Ailesine Ziyaret
Kayseri'de Vali Sayın Gökmen çiçek’ten şehit Ailesine Ziyaret